Pepparkaksmacarons

Som sagt, älskar denna period på året. Via sociala medier letar jag ständigt efter inspiration. Och nyss så hittade jag ett recept som jag bara måste testa. Receptet ( och de lånade bilderna) hittade jag hos Bakverk och Fikastuder.

Macarons är inte det lättaste att göra kanske men jag ska göra ett försök. Man måste ha rätt timing och lite tur. Läste att smeten ska vara ganska så lös så att den rinner ut från spritsen.

 

Pepparkaksmacarons

95 g mandelmjöl
5 g pepparkakskrydda
200 g florsocker
110 g äggvitor (ca 3 ägg)
5 msk strösocker
ev. pastafärg

Mät upp alla ingredienser noga! Sila mandelmjöl och florsocker och rör ihop det med pepparkakskryddan. Vispa upp äggvitan tills den blir vit. Tillsätt en matsked socker i taget medans det vispar och fortsätt vispa tills marängen är fast och glansig men vispa inte för mycket. Då blir den för tjock. Det skall gå att vända på skålen men den skall ändå vara följsam. Vill du färga smeten så tyckte jag det var käckt att göra det precis innan marängen var färdigvispad. Använd pastafärg. Vänd försiktigt ner mjölblandningen i marängen till en jämn smet. Fyll en spritspåse med rund tyll och spritsa ut små klickar, stora som en femkrona, på ett bakplåtspapper och låt dem vila i 60 minuter. Grädda i 150 grader i ca 15 min. Macaronsen är färdiga när de lossnar ifrån bakplåtspappret. Jag satte in en plåt överst i ugnen för att förhindra att ”bränna” dem uppepå så de förlorar sin fina färg.

Cream cheese frosting
15 g mjukt smör
100 g Philadelphia ost
1 dl florsocker

Vispa ihop smör och Philadelphia ost. Vispa ner florsocker till en jämn frosting.

 

Mums!

3 reaktion på “Pepparkaksmacarons

 1. Fröken M

  Men hur gott lät inte det !!
  Och jag som inte ska äta socker…
  Får smaska i mig en Valio grekisk yoghurt med äpple/kanel istället :)
  Kram

  Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *