Pepparkaksglass

När man är liten och sjuk, behöver man någon som stoppar om en och skämmer bort en lite extra. Så det jag har försökt göra mest hela dagen. Hoppas att det går över fort och att vi andra klarar oss. Gör ont i mammahjärtat när inte barnen mår bra. Även om det ”bara är lite feber”.

Och när man är sjuk och har feber måste man ju äta glass. Minst en gång per dag. Så jag slängde ihop lite pepparkaksglass till fikat idag. Väldigt uppskattat. Och enkelt. Helt klart enklare med en glassmaskin men det går lika bra utan ( tar bara lite längre tid)

Pepparkaksglass

3 dl grädde
8 msk florsocker
3 ägg
Vaniljsocker eller frön från vaniljstång
ca 8 pepparkakor (väl glutenfria för glutenfri glass)

Vispa grädden hårt i en skål. Vispa ägg, florsocker och vaniljsockret till vitt och poröst i en annan skål. Krossa pepparkakorna och tillsätt i smeten. Blanda samman allt i en skål. Frys in skålen i ca 4 timmar eller gör ordning glassen i en glassmaskin ( i ca 30 minuter).

2 reaktion på “Pepparkaksglass

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *