Glutenfri pepparkakskladdkaka

Emma är en av alla bloggerskor som jag följt länge. Hon tar så otroligt vackra bilder och hennes nya webbshop Kung Fidolin är ju så sockersöt så jag nästan blir sugen på en liten bebis till. Alla små tyllkjolar och klänningar som hon har i sitt sortiment är verkligen bedårande!

Och för någon vecka sedan bloggade Emma om en pepparkakskladdkaka som jag blev så vansinnigt sugen på att göra. Sagt och gjort. Till adventsfikat i söndags serverades denna smarriga pepparkakskladdkaka men jag gjorde givetvis den glutenfri istället. Orginalreceptet finns dock här om man hellre vill göra som Emma:)

Glutenfri pepparkakskladdkaka

3 ägg
2 1/2 dl ljus sirap
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
5 msk kakao
2-3 tsk pepparkakskryddor
(finns färdiga påsar med pepparkakskryddor från Santa Maria, ta 2 tsk för en mildare smak)
2 1/2 dl Lailas blåa mjölmix
150 gram smält smör

Ställ ugnen på 175 grader.  Smält smöret och låt svalna. Rör ihop ägg och socker (vispa inte), blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten. Rör sist ner smöret. Bred ut smeten i en rund form (smörad) och ställ in i ugnen i cirka 20 minuter. Den ska fortfarande vara lite lös i mitten, det ordnar upp sig sen när den svalnat.

Serveras kall och med vispad grädde eller glass. Jag hade lite rivet apelsinskal i grädden för lite syra men det går lika bra med vispad grädde med 2 teskedar vaniljsocker i och med pepparkakskross på.

Mums!

Psst! Pepparkakskladdkakan smakar nästan bäst dagen efter då den fått stelna till sig ordentligt.

6 reaktion på “Glutenfri pepparkakskladdkaka

  1. Glamourwannabe - med huset fullt av grabbar.

    Åh vad smarrigt det låter! Måste testas. Är också väldigt förtjust i Emmas blogg - vilka bilder hon bjuder på dagligen!

    Hoppas du haft en fin torsdag! Kram Hanna

    Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *