Panik! Vår ugn gick sönder igår!

Så nu hoppas jag att expressleveransen av den nya ugnen kommer som utlovat. Hur tusan ska vi kunna griljera skinkan, göra alla köttbullar, julfika mm utan ugn?!?!

I väntan på den nya ugnen tänkte jag försöka göra lite julgodis som inte kräver någon ugn.

Jag började faktiskt redan i helgen och till barnens stora förtjusning gjorde jag Nutellabollar. Receptet hittade jag hos inspirerande Smakar.se men här kallas de Smutsiga snöbollar 🙂 Kanske lite mer passande runt jul men jag kallar de ändå för nutellabollar.

Hur lätta som helst att göra och behövs bara 3 ingredienser. Och givetvis helt glutenfritt!

DSC_0136 DSC_0139 DSC_0143 DSC_0147

Nutellabollar

250 g kokos
1 dl Nutella
1 burk kondenserad mjölk (375 g)

Blanda nutella, kondenserad mjölk och 230 g av kokosen (lämna alltså lite att rulla bollarna i, det är inte så jättenoga). blanda ihop. Låt stå i kylen i en timma så smeten stelnar. Rulla bollar och vänd dem i kokos. Servera på pinne eller lägg de i en form.

2 kommentarer till “Nutellabollar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *