Ajlajk och långledigt

Fredagsfeeling på en torsdag, inte mig emot. Ska bli härligt med lite långledigt. Vi startar med att fira valborgsmässoafton tillsammans med goda grannar. Tror inte att det blir något besökt till elden för vår del men inget mig emot. Det brukar ändå bara sluta med att man stinker brandrök och är nästintill förfrusen. Varför kan det aldrig vara fint och varmt på Valborg? Kan inte minnas en enda gång som det varit det...

Imorgon däremot ser jag framemot att rensa! Rensa, sortera, sälja och skänka. Det börjar bli ett organiserat kaos inne i min klädkammare och jag måste göra något åt detta, pronto. Blir nästan mörkrädd när jag tittar in. Jag måste göra mig av med alla hyll/låd-värmare och istället göra plats för mina favoriter som jag trivs extra bra med. Som ex mitt halsband från Ajlajk(inköpt hos onödigtsnyggt), älskar det! 

  Psst, i helgen kommer jag även starta igång med två tävlingar här på bloggen. Så håll utkik;)


1

Shoppingkväll hos Lexington

Igår var det dags att damma den lilla handväskan och på med lite läppstiftet. Det var nämligen dags för shoppingkväll på Lexingtons flaggskeppsbutik i Stockholm tillsammans med med min kära granne. Shoppingkvällen anordnades av Sköna hem och Lexington, och på plats fanns dessutom Lexingtons grundare Christina. Riktigt skoj. Vi bjöds på inspiration från Sköna hems inredare, god mat och dryck, rabatter och givetvis en liten goodiebag. 

Summa sumarum, en väldigt trevlig kväll!

  Ett litet tips till alla er andra; idag ochimorgon  har Lexington 25% på allt i deras webbshop! Ange bara rabattkoden Spring15. Happy Shopping!


1

Rena vatten

Dagens viktiga uppmaning!

Varje dag dör 1 000 barn på grund av smutsigt vatten, bristande sanitet och dålig kunskap om hygien. Det är fler barn än som dör i krig. Men det finns hopp. Varje dag kämpar UNICEF för att alla barn ska få tillgång till rent vatten. Det är ingen enkel uppgift, men det går. Det finns alltid ett sätt och du kan hjälpa till. Rena vatten och rädda barns liv på unicef.se/vatten. Gör det nu!

Rena vatten

 Vattenlöftet:

Unicef har även lanserat Vattenlöftet där de vill utmana människor att avstå från att köpa flaskvatten och istället lägga pengarna på att rädda barns liv. Varje år köper vi svenskar över 200 miljoner liter flaskvatten, trots att vi har obegränsat med rent vatten i våra kranar. Läs gärna mer om det här: https://unicef.se/vattenloftet

Unicef är givetvis med och kämpar nu för att rädda barns liv i Nepal. En miljon barn är i akut behov av hjälp efter jordbävningen. De levererar livräddande förnödenheter till barnen och deras familjer. Hjälp barn i katastrofer här.

Jag har givetvis skänkt pengar och nu uppmanar jag mina läsare att också bidra med en slant! Många bäckar små!


1

Cirkuslampa

Cirkuslampan

Så var snart denna måndag slut, ska bli lite skönt faktiskt. Usch, det blev inte alls en sådan där härlig måndag som jag brukar ha annars. Borttappad cykelnyckel som skapade en hel del frustration, utebliven träning och ett enormt sötsug som resulterade i att jag goffade i mig killarnars godisförråd. Usch, noll karaktär! Men men, man kan ju inte vara på topp jämt.

Passar istället på att tipsa om dessa übercoola cirkuslampor som jag såg på Loppi eventet i lördags. Så snygga! Ett A hade ju mer än gärna fått flytta in i killarnas lek/spelrum.


1

Loppi Vårpepp

Det blir inte alltid som man hade tänkt sig. Jag hade faktiskt tagit med mig kameran till eventet i lördags men att fota utan minneskort är inte alltid så lätt att fotografera. Irriterande kan jag lova men jag fick låna lite fina bilder av fotograf Petra Kyllerman istället @kyllerphoto.

LOPPIevent Vårpepp 2015

LOPPIevent Vårpepp 2015

LOPPIevent Vårpepp 2015

LOPPIevent Vårpepp 2015

Som alltid när Loppi ordnar sina event så var det väldigt välordnat och trevligt. Det var ett fullspäckat program med sponsorer som bland annat Tallink Silja Line, Lloyds Apotek, Case-App, Ellos, Citroen, Femme Collection, Me &I, bokaktuella Lovisa "Lofsan" Sandström och Sofie Sarenbrandt.

Med tanke på att jag hade mina små guldklimpar med mig så kunde jag inte fokusera helt men mina favoriter under dagen var:

  Kreativa Karin, otroligt inspirerande kvinna som gör så mycket fint! Ett hett tips är att spana in hennes blogg inför kommande födelsedagskalas eller pysseldagar. Inspirationen till max!

Femme Collection ,jag hade dagen till äran på mig min kära grå FME tröja som är en ny favorit.  Jag är riktigt sugen på att boka ett homeparty nu för att visa mina kära vänner och bekanta alla fina plagg.

Tallink Silja Line, Johanna berättade om Siljas "skönhetslyft ombord" och hur mycket roliga aktiviteter det faktiskt finns ombord för barnen men mest av allt blev både jag och Alvin sugen på allt som fanns att uppleva i Helsingfors. Sea Word och Nordens största vattenpark- Serena Vattenpark. Läs om alla äventyr här.

och sist men inte minst:

Loppi Shoppingklubb, hur kan jag ha missat detta?! Jag som älskar att shoppa och fynda. Charlotta guidade oss och visade hur löjligt enkelt man kan "tjäna pengar på att shoppa". Här samlar man som medlem poäng på alla onlineköp som är anslutna( väldigt många!). Poängen växlar man sedan in mot valfritt presentkort. Just nu får man dessutom 50 kr i presentkort hos Lekmer vid första köpet.  

Tack bästa Loppi för en trevlig förmiddag!

 
 

0