LOPPIevent Höststart

Vilken helg!

Först kräftskiva i goda vänners sällskap i lördags och idag hoppade jag på tåget in till stan där det var dags för LOPPIevent Höststart

Som alltid när Loppi ordnar sina event var det en färgsprakande och genrös tillställning med många fina samarbetspartners. Konferencier för dagen var ingen mindre än discodrottningen Lina Hedlund. Vilken energi! Och så otroligt snygg. 

Loppievent höststart Loppievent höststart Loppievent höststart Loppievent höststart Loppievent höststart

Mina personliga favoriter från dagen var:

- Modevisningen med Nina Campion och ett gäng snygga bloggare. Summa sumarum av showen: det är 70-tal och polo som gäller i höst!

- Smartinthedark - nu kan man äntligen klä sig smart i mörkret tackvare designade reflexer. Riktigt snygga!

- Kristin Kaspersen som var på plats och pratade om sin nya fina kokbok Good Food! Givetvis köpte jag ett ex och fick dessutom den signerad av min namne;)

Men som sagt, det fanns ett gäng härliga sponsor/samarbetspartners på plats som ex Panduro Hobby/Kreativa Karin, Lloyds apotek, Itrim, Polarn och Pyret, Tallink Silja, Me&I mm

Tack bästa Loppi för en härlig och peppande dag och för den alltid lika välfyllda goodiebagen!


4

New in!

Alltså! 

Som jag har letat efter en enkel men stilren svart kappa, en som funkar lika bra till vardags som till fest.

Och nu har jag äntligen hittar den. Var så ivrig att prova den ( och fota såklart) så jag missade att den kanske egentligen borde ha fått sig en liten omgång med styrkgärnet innan. Men men. Ni får bortse från det skrynkliga och se helheten. Det gör jag. Så nöjd!

Kappan 150028 257

Enkel men ändå med lite roliga detaljer.

  150028 194 150028 188

Kappan köpte jag hos Ellos och just nu pågår faktiskt en kampanj där man får 30% rabatt OCH fri frakt!  Ange rabattkoden 325722. Gäller t.o.m. 2015-08-30.


7

Kantarellpizza med getost

Nu till helgen är det säkert många som ska äta kräftor och därför måste jag passa på att dela med mig av receptet på den supergoda kantarellpizzan med getost(recept från Ica Buffe)!

En av de godaste pizzorna jag någonsin ätit! Och så löjligt enkel att göra.

 

Kantarellpizza med getost

400 g färska kantareller 2 msk smör 1 krm salt 1/2 krm peppar 1 rulle färdig pizzadeg (230 g) 2dl crème fraiche 300g smulad getost av chèvretyp 2msk pesto (jag använde pestovinegrette) örter till garnering, t ex körvel (jag anväde persilija)

Sätt ugnen 225°C. Fräs kantarellerna i smöret ca 5 minuter. Krydda med salt och peppar. Rulla ut pizzadegen på ett bakplåtspapper. Bred på crème fraichen. Strö över kantarellerna och fördela osten över. Grädda i mitten av ugnen tills pizzan är gyllene, ca 15 minuter. Ringla över peston och strö över örter.

 

Jeans till jeans

Äntligen fredag!

Barnen är friska, solen skiner och roliga planer nu i helgen väntar.

Längtar!

Någon mer än jag som faktiskt ser framemot att börja klä på sig lite mer nu? Har haft smygpremiär för byxor denna vecka efter att ha gått runt i kjolar/shorts eller klänningar den senaste månaden. En outfit som jag gärna kopierar rakt av nu till höststarten är Tilde Frölings. Så snyggt att kombinera jeans med jeans.

Kollage Tilde Fröling
1 skjorta | 2 jeans | 3 solglasögon | 4 klocka | 5 skor | 6 väska

3

Höstens första VAB och glutenfria plättar

Det tog bara ett par veckor innan de elaka små förkylningsbacillerna grep tag om mina små älsklingar. Så efter en tuff natt med många vakna timmar är vi idag hemma och vilar upp oss. Jag har verkligen förträngt hur tufft det är att inte få sova ordentligt på nätterna.

Hur som. VAB för mig innebär att barnen blir lite extra bortskämda. Det är så jag själv hade det när jag var sjuk och det är även så jag vill att mina barn ska känna. Extra mycket kärlek, godsaker att äta/dricka och inga regler om hur länge man får sitta framför tv:n etc. Jag vet att många anser att det kanske är "fel" att göra vabbdagarna till något extra mysigt men för mig är det precis tvärtom. Jag tror inte att mina barn skulle utnyttja detta genom att låtsats vara sjuka. Det skulle vi i märka i så fall. Är man sjuk så är man och då förtjänar man extra mys. Punkt slut.

Sagt och gjort. Pojkarna önskade sig plättar till lunch så det var bara att börja grädda dessa små godingar.

Glutenfria plättar Glutenfria plättar Glutenfria plättar

Glutenfria plättar

2 dl finmix 1 tsk salt 1 tsk socker 4 st ägg 5 dl mjök flytande margarin/smält smör

Blanda samman finmix, salt och socker. Tillsätt mjölken sakta och rör hela tiden för att undvika klumpar. Blanda i äggen, ett i taget och till sist ska smöret hällas i smeten. Grädda på medelhög värme i någon minut på varje sida.


6