Glutenfri tårtbotten
Det var första gången som jag provade baka en glutenfri tårta i lördags och jag blev positivt överraskad över hur smidigt det gick. Jag kommer garanterat göra detta recept flera gånger. Grundreceptet hittade jag här med gjorde om det lite för att passa min rektangulära form( ca 35x25 cm).
6 ägg 4 dl socker 2 dl potatismjöl 2 dl Leilas blå glutenfri mjölmix 2 tsk vanlijsocker 3 tsk bakpulver
Vispa ägg och socker riktigt pösigt. Blanda de torra ingredienserna och VÄND ner i smeten, ej vispa. Häll upp i smord och bröad form (jag använde kokos) Grädda i nedre delen av ugnen i 175grader i ca 45 min.
När botten hade svalnat frös jag in den för att det skulle vara smidigare att sköra i den. Tänk bara på att ta ut den ca 30min innan det är dags att skära sen.
Sen varvade jag min tårta med bottenplattan, hallonsylt, mellanskiktet, vaniljkräm ,toppenplatta n och till sist färgad grädde som jag spritsade ut. Väldigt enkelt men effektfullt. Barnen älskade det! Dekorationen är av plast och är inköpt hos panduro.