Glutenfri tårtbotten

     Det var första gången som jag provade baka en glutenfri tårta i lördags och jag blev positivt överraskad över hur smidigt det gick. Jag kommer garanterat göra detta recept flera gånger. Grundreceptet hittade jag här med gjorde om det lite för att passa min rektangulära form( ca 35x25 cm).

Glutenfri tårtbotten

Glutenfri tårtbotten

6 ägg 4 dl socker 2 dl potatismjöl 2 dl Leilas blå glutenfri mjölmix 2 tsk vanlijsocker 3 tsk bakpulver

Vispa ägg och socker riktigt pösigt. Blanda de torra ingredienserna och VÄND ner i smeten, ej vispa. Häll upp i smord och bröad form (jag använde kokos) Grädda i nedre delen av ugnen i 175grader i ca 45 min.

När botten hade svalnat frös jag in den för att det skulle vara smidigare att sköra i den. Tänk bara på att ta ut den ca 30min innan det är dags att skära sen.

Sen varvade jag min tårta med bottenplattan, hallonsylt, mellanskiktet, vaniljkräm ,toppenplatta n och till sist färgad grädde som jag spritsade ut. Väldigt enkelt men effektfullt. Barnen älskade det! Dekorationen är av plast och är inköpt hos panduro.


2

Pustar ut

Söndag, dagen efter en hejdundrande kalasdag, barnen somnade tidigt(trots att vi vred fram klockan inatt men de var nog helt slut efter gårdagen) och nu är det jag och maken som ligger utslagna soffan. Lugnet efter stormen är ett begrepp som passar riktigt bra idag.

Gårdagen då?

Jo, vi startade med ett bowlingkals med 11 barn!?! Alvin "fick" inget kompiskalas förra året pga sjukdomar och operationer så det blev helt enkelt aldrig av. Han brydde sig i ärlighetens namn inte så mycket heller men därför ville jag och Andreas kompensera för detta ( vårt dåliga samvete som spökade lite misstänkte jag) så Alvin fick välja precis var/vem/hur han skulle firas. Hans val var ganska solklart, bowlingkalas! Han valde noga ut 10 vänner. Det blev en succé!

 

Väl hemma blev det en timmes lugn och ro innan hela tjocka släkten skulle komma. Det blev paketöppning, lek i mängder, middag, myspys med alla nära&köra och givetvis tårta med skönsång.

 

alvins dag

Förutom kladdkakan med daimpannacotta hade Alvin önskat sig en fotbollstårta. Sagt och gjort så försökte jag mig på att göra en. Kanske inte den mest vackraste men Alvin var nöjd och Andreas med för den delen. Vi firade ju faktiskt honom också igår;)

Fotbollstårta

fotbollstårta

Idag, på självaste födelsedagen blev det ett betydligt lugnare tempo med ännu mer sång,pannkakstårta,lek och paket. Att se glädjen i Alvins söta små ögon är bland det bästa jag, vår lilla skatt. Tänk att han fyller 6 år idag! Sex underbara år fyllda av villkorslös kärlek, skratt,tårar,fina minnen i överflöd,en gnutta frustration och  massor av sport;)


2

Kalashelgenär här

Den efterlängtade kalas helgen är igång. Som Alvin var längtat och jag med för den delen! Nu är jag dock helt slut efter denna intensiva men roliga lördag!

Hela gårdagen och så även halva tiden av denna lördag har spenderats i köket. Bland annat så bakade jag killarnas favorit: Kladdkaka med daimpannacotta. 

glutenfri kladdkaka med daim150103 021

150 g smör

2 msk grädde

2 dl socker

1 dl kakao

2 tsk vaniljsocker

2 ägg

2 dl Leilas glutenfria mjölmix (ljusblåa)

Smält smöret och tag av kastrullen ifrån plattan. Rör ner sockret i smöret. Rör ner kakao, grädde och vaniljsocker. Rör ner ett ägg i taget och till sist mjölet. Smöra en form (gärna med kokos) på ca 24 cm och häll i smeten. Grädda i mitten av ugnen i 175 gr i ca 15 minuter. Kakan blir lite lös. Låt den svalna.

3 dl grädde

2 st dubbeldaim

1,5 st gelatinblad

Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i minst 5 min. Hacka daimen i små bitar. Koka upp grädden, tag av ifrån plattan och smält ner daimen. Rör även ner gelatinbladen. Häll över kakan. Låt stelna i kyl i minst 4 h. Servera kylskåpskall.

Olivia

Dagens tips!

Jag hade äran att vinna en helt ny serie med hudvårdsprodukter hos gulliga Lina nyligen. Jag är helt såld på suger skrub, så otroligt effektiv. Jag känner skillnad på en gång efter att jag använt den, ett tips till er som också har problem med torr och knottrig hy.

Olivia by ccs

CCS har kommit ut med helt ny Fairtrade märkt hudvårdsserie som heter Oliva Earth. Serien är en vidareutveckling av CCS befintliga och mycket populära Oliva-serie. Oliva Earth innehåller förutom olivolja en helt ny blandning av naturliga och välgörande ingredienser från hela världen. Hela serien består av fem produkter; body lotion, shower oil, hand cream, body cream och sugar scrub. Produkterna hittar ni på  apoteket och de är väldigt prisvärda!


1

Tävling- vinn ett par valfria skor

Nu är det dags att fira gårdagens besöksrekord här på bloggen ( tack för det våffeldagen).

Jag har fått äran att tävla ut ett par valfria skor från Mohedas breda och fina utbud! Jag har själv ett par svarta Betty och jag kan garantera att de är riktigt sköna!

 mohedatävling

Tävlingsreglerna är enkla.

För att tävla via bloggen:

- Följ @mohedaclogs på instagram

- Motivera i detta inlägg varför just du skulle vilja vinna och ange gärna vilket par skor du skulle välja.

För att tävla via instagram:

- Följ @mohedaclogs på instagram

- Dela tävlingsbilden som finns på @onlyfemale.se och motivera varför just du skulle vinna. Glöm inte hashtagen #onlyfemalstävlingmedmoheda

Självklart blir jag väldigt glad om ni delar med er av denna tävling!

Tävlingen pågår tom den 5/4-2015 och vinnaren kommer att meddelas här på bloggen dagen efter.

Stort lycka till!


22