Bananglass med choklad

När jag är hemma och vabbar försöker jag alltid skämma bort killarna med lite godsaker. 

Så idag blev det därför lite glass till mellis. Men inte vilken glass som helst, utan en nyttig sådan. Bananglass med choklad. Tog knappt 5 minuter att göra glassen och personligen så tyckte jag den att den var riktigt god. Denna kommer jag göra om flera gånger. Killarna var dock lite mer skeptiska men de är ju vana med ”riktig” glass. Receptet hittade jag här.

 

  

Bananglass med choklad

2 bananer, frysta i skivor
½–1 dl mjölk
ca 1 tsk kakao
(ev. lite kokos)- älskar kombon så jag var tvungen att lägga till kokos

Skiva bananerna och frys in dem. Mixa bananerna och mjölk, tillsätt lite i taget, i en mixer. Tillsätt kakao ( ev. lite kokos) och smaka av att kakaohalten är lagom. Om glassen hinner bli för mjuk och smälta under mixningen så ställer man in glassen i frysen en stund. Rör om då och då så den blir jämnt frusen. Ät glassen när den frusit till en krämig mjukglasskonsistens.

2 reaktion på “Bananglass med choklad

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *