Makaronipizza- glutenfri

Som sagt, jag älskar att hitta nya enkla, goda maträtter som passar till vardags. Och nu har jag hittat ännu en blogg ( Zeinas Kitchen - Vinnare av Matbloggspriset Folket sval 2015)  med mängder av bra recept som jag ser framemot att testa.

Har hört att många uppskattade hennes Makaronipizza så jag ville såklart också prova. Gjorde den givetvis glutenfri så vi kunde äta den allihop och den blev riktigt god. Älskar mat som sköter sig själv i ugnen!

 

1 långpanna Makaronipizza- glutenfri, 4-6 portioner

ca 6 dl okokta makaroner( jag använde Glutisar i form av snäckor)
4 ägg
8 dl mjölk
Förslag på topping:
2,5 dl tomatsås
Strimlad skinka, Salami, korv, räkor eller tonfisk
1 dl finhackad purjolök eller vanlig lök
1 finhackad paprika
3 dl riven ost
Basilika och oregano eller salladskrydda

Värm ugnen till 175°. Smörj en långpanna och lägg de okokta makaronerna i plåten. Vispa ihop ägg, mjölk och tomatsåsen, häll över makaronerna. Strö på alla grönsakerna, pålägg och örter. Avsluta med osten och baka sedan mitt i ugnen i ca 30 min.

Så enkel och gott.

4 reaktion på “Makaronipizza- glutenfri

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *