Jag hade ju ett mål under januari, att jag skulle få bort mitt sötsug och hålla mig till sötsaker en dag i veckan. Det gick faktiskt riktigt bra. Lättare än jag trodde. Visst var det tufft när det ex serverades tårtor på jobbet eller när jag fikade med en kompis men jag stod emot. Det går faktiskt att dricka en slät kopp kaffe också:)

Jag ska såklart försöka hålla mig till detta resten av året också. Tror att det är sunt att försöka stå emot lite.

Men.

Idag är jag så grymt sötsugen! Något som jag tänkt på en hel del sedan jag åt den sist är semmelkladdkakan. Så otroligt god. Har ni inte testat den än är det nästan ett måste. Hade jag haft denna framför mig nu hade jag struntat i ”sunda inställningar” och vräkt i mig halva kakan.

Originalreceptet hittade jag här men gjorde om det lite så att det blev glutenfri.

Semmelkladdkaka- glutenfri Semmelkladdkaka- glutenfri Semmelkladdkaka- glutenfri Semmelkladdkaka- glutenfri

Semmelkladdkaka- glutenfri

150g smält smör
100 g mandelmassa
3 dl strösocker
2,5 dl finax röda mjölmix ( vetemjöl om man inte vill göra glutenfri)
1 msk vaniljsocker
2 tsk kardemumma ( jag använde mig av malen)
1 krm salt
2 ägg

Till servering:
Lättvispad grädde
(ev lite mandelflan och extra mandelmassa)

Sätt ugnen på 200grader. Smält smöret. Blanda ihop socker, mjöl, vaniljsocker, kardemumma och salt. Knäck i äggen. Riv ner mandelmassan. Häll ner det smälta smöret och rör om till en jämn smet. Smöra och bröa(glutenfritt ströbröd eller kokos)  en form. Häll i smeten och grädda i ca 20 minuter. Kakan ska vara kladdig i mitten. Låt svalna innan servering. Pudra över lite florsocker. Servera med lättvispad grädde ( ev lite extra mandelmassa om så önskas) och mandelflan.

Mums!

4 kommentarer till “Sötsug och en favoritkaka

  1. Vad duktig du är som försöker undvika sött, själv är jag farlig på att ta nåt gott till kaffet.
    Senmelkladdkakan är ju sååå god, gjort den tidigare och föll för den. Ha en mysig onsdag fina du. Kram

  2. Har bakat denna ikväll—-så gaaalet god. tack för tipset. Bloggade också om den med en länk t dig imorg. hoppas du mår bra, kram kram Lina

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *