Nutellabrownie- glutenfri

Som sagt, imorgon är det nutellans dag! Jag tycker inte att jag ser något annat än nutella i mitt instgramflöde nu så mitt sötsug som jag hade igår har ju inte direkt minskat.

 Och med tanke på att jag äter nutella så pass sällan tillhör jag den skaran som faktiskt ignorerat det faktum att nutella kanske inte är det bästa att äta(socker,palmolja etc). Men snart ska jag nog försöka mig på att göra egen nutella också, verkar faktiskt inte vara så svårt.

Så.

Om ni nu vill baka något superduper enkelt till nutellans dag så kan jag varmt rekommendera den glutenfria nutellabrownien. Behövs bara fyra ingredienser.

Glutenfri nutellabrownie Glutenfri nutellabrownie Glutenfri nutellabrownie

Nutellabrownie -glutenfri

375 g Nutella
2 ägg
1 nypa salt
1 dl glutenfri mjölmix (jag använde mig av Lailas blåa)

Garnering
florsocker
2–3 msk Nutella


Sätt ugnen på 180 grader. Vispa Nutella och ägg med en elvisp i ca 1 min. Tillsätt salt och den glutenfria mjölmix och blanda ihop allt till en jämn smet. Bred ut smeten i en form, ca 11 x 18 cm eller ca 20 x 20 cm i diameter, smord och bröad eller klädd med bakplåtspapper. Grädda kakan mitt i ugnen i 15–22 min beroende på om du vill ha dem lite kladdiga eller inte. Känn med en provsticka. Låt kakan svalna i formen. Pudra över florsocker före servering och spritsa eller ringla över Nutella. Värm Nutellan i mikron i några sekunder så är den lättare att ringla över. Servera som den är eller varför inte en klick grädde och någon syrlig frukt, som i mitt fall, passionsfrukt.

Mums!

2 reaktion på “Nutellabrownie- glutenfri

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *