Tisdag och verkligen inte vilken tisdag som helst, utan fettisdagen.

Yummie!

Får se om det blir någon semla för mig på jobbet idag, annars ska jag nog unna mig en liten glutenfri semmelmuffins ( som jag tipsat om tidigare här). Så goda! Och tar knappt knappt en halvtimme att slänga ihop ett gäng.

semmelmuffins semmelmuffins semmelmuffins

Semmelmuffins- glutenfria ( 12 st)
3 ägg
2 dl strösocker
100 gram smör
1 dl filmjölk
ca 3 dl glutenfri mjölmix( jag använde mig av Leilas blåa)
2 tsk kardemumma
2 tsk bakpulver
grädde
mandelmassa eller vaniljkräm

Smält smöret och låt det svalna lite. Häll i filmjölken. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda de torra ingredienserna och blanda det sedan med äggsmeten. Rör försiktigt ner det smälta smöret och filmjölken. Skeda upp i 12 formar, på muffinsplåt. Ställ in i mitten av ugnen på 175 grader i ca 15 min. Känn med en sticka att muffinsen är torr rakt igenom( dvs inget kladd på stickan). Skär av toppen. Vispa grädden. Riv mandelmassan och blanda samman med grädden. Alternativt lägg en klick mandelmassa (ev. vaniljkräm) och spritsa på grädde. På med toppen och pudra över florsocker.

semmelmuffins

Mums!

3 kommentarer till “Glutenfria semmelmuffins

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *