Lugnet har lagt sig, barnen sover och det är dags att koppla av i soffan framför det senaste avsnittet av Blacklist ( älskar den serien). Och som pricken över i:et står denna krämiga kolaglass och väntar på bordet. Så löjligt god! Och dessutom busenkel att göra. Behövs bara lite tid( 6 h i en frys), karamelliserad mjölk, grädde och lite vaniljpulver. Och gärna någon god frukt.

Mums!

(Blir inte de bästa bilderna såhär på kvällskvisten men men)

Krämig kolaglass

ca 6-7 dl vispgrädde
1 burk karamelliserad mjölk (dulce de leche)
2 krm äkta vaniljpulver

Vispa grädden (lagom hårt), ha i vaniljen, vänd ner den karamelliserad mjölken. Blanda väl. Frys in i minst 6 timmar. Tag ut glassen i god tid, ca 20 minuter innan den skall serveras. Servera tillsammans frukt/bär eller varför inte äta den bara som den är?! Så krämig och god!

2 kommentarer till “Krämig och busenkel glass med smak av kola

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *