I söndags hade vi min kära mor över på middag, Så mysigt att få bjuda tillbaka ibland och ro om lilla mamsen. Till middag blev det mozarellafyllda biffar med hasselbackspotatis( såå gott) och till efterrätt en klassiker. Äppelpaj med vaniljsås.

Så himla gott!

Glutenfri knäckig äppelpaj
2-3 äpplen
100 gram smör
1 dl strösocker
2 dl havregryn (glutenfritt)
1 dl glutenfri mjölmix
1/2 tsk bakpulver
2 msk ljus sirap
1 msk kokos
kanel

Sätt ugnen på 175 grader. Skala, kärna ur och till sist skiva äpplena. Smält smöret i en kastrull och tillsätt sirap( OBS ej på plattan). Blanda samma än de torra ingredienserna i en skål och tillsätt sedan smörblandningen. Lägg äpplena i botten på en smord form, strö över önskad mängd kanel och klicka/bred ut blandning över.

Ställ in i ugnen i ca 30 minuter eller tills pajen har fått en knäckig gyllenbrun yta. Jag brukar även ringla på lite extra sirap efter halva tiden för att få en ännu mer knäckig yta.

Servera med vaniljsås eller glass.

5 kommentarer till “Knäckig äppelpaj-glutenfri

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *