Förberedelserna är igång. Känns inte som jag gjort annat än att stå i köket och fixa idag. Men det är ju så skönt att ha allt klart när man väl är uppe i stugan. 

En tradition när vi åker till fjällen är att alltid äta lasagne när vi kommer upp. Älskar lasagne!

glutenfri lasagne glutenfri lasagne

Glutenfri Lasagne

Det är svårt att skriva ner exakt recept på lasagne för jag gör den alltid efter känsla. Ett tips är att gör köttförsåsen tidigare under dagen så att den sätter sig lite i smakerna. Ett annat tips är att jag brukar ha lika stora delar smör som mjöl i min béchamelsås. Sen häller jag på mjölk tills jag fått en lagom konsistens. Så receptet nedan är bara på ett ungefär:)

Köttfärssås
Nötfärs 500g
1 gul lök
1 frp passerade tomater
2 msk kalvbuljong
1-2 vitlöksklyftor
kryddor efter smak och tycke

ICAS glutenfria lasagneplattor( tycker att de är de godaste på marknaden)

 Béchamelsås
ca 3 msk smör
ca 3msk glutenfri mjölmix- Finax
6 dl mjölk
ev. kryddor

Riven ost

Börja med köttfärssåsen. Stek löken och ta sedan upp den innan det är dags att bryna köttfärsen. När köttfärsen är genomfräst tillsäts passerade tomater, löken, buljong, kryddor och pressad vitlök. Låt allt stå och puttra i ca 20 min.

Gör sedan béchamelsåsen. Börja med att smälta smöret och snabbt tillsätta mjölmixen. Observera att det är viktigt att röra runt i kastrullen hela tiden. Tillsätt sedan mjölken till önskad konsistens och smaksätt sedan såsen efter eget smak och tyckte. Jag brukar använda mig av lite oregano och peppar.

Sätt ugnen på 225gr. Varva sedan såsen, lasagneplattor och köttfärssås i ca 3 lager. Toppa allt med lite riven ost. Grädda i mitten av ugnen i ca 25 minuter. Låt svalna något innan servering. Servera tillsammans med en stor fräsch sallad.

En kommentar till “Glutenfri lasagne och förberedelser

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *