Något som också är ett ”måste” när man åker till fjällen är ju lite fika. Så killarna fick välja vad som skulle med denna gång. Och valet föll på:

Glutenfria hallonmuffins

Glutenfria hallonmuffins

Orginalreceptet hittade här.

Grundrecept ljusa muffins, ca 12 normalstora
125 gr smör
2 dl socker
2 ägg
4 dl finax mjölmix, det orange paketet (funkar även med annan glutenfri mjölmix, som t ex sempers mix eller lailas. Använder du sempers mix minska mängden bakpulver något)
2 tsk bakpulver
2 tsk vanliljsocker
1½ dl mjölk eller yoghurt
Hallon

Vispa smör och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget och vispa mellan. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten växelvis med mjölken/yoghurt. Blanda ner hallonen ( låt de gärna gå sönder lite). Klicka ut smeten i formar, grädda i 200* mitt i ugnen ca 15 min beroende på storlek. Större muffins behöver lite längre tid, mindre kortare tid.

11 kommentarer till “Glutenfria hallonmuffins

  1. Ser gott ut :) Glutenfritt mår alla bra av att äta och vitt socker ska definitivt bort, såg sockerfilmen på SvT Play och den var skrämmande.. Själv slutade jag med gluten för 3 år sedan efter att ha läst in mig på att maten var svaret för just mina 2 långvariga sjukdomar. Kan tipsa om dessa böcker som hjälpte mig väldigt bra och som kanske kan vara av nytta för andra också. http://www.bokmagasinet.se

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *