Något som också är ett ”måste” när man åker till fjällen är ju lite fika. Så killarna fick välja vad som skulle med denna gång. Och valet föll på:
Glutenfria hallonmuffins.
Orginalreceptet hittade här.
Grundrecept ljusa muffins, ca 12 normalstora
125 gr smör
2 dl socker
2 ägg
4 dl finax mjölmix, det orange paketet (funkar även med annan glutenfri mjölmix, som t ex sempers mix eller lailas. Använder du sempers mix minska mängden bakpulver något)
2 tsk bakpulver
2 tsk vanliljsocker
1½ dl mjölk eller yoghurt
Hallon
Vispa smör och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget och vispa mellan. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten växelvis med mjölken/yoghurt. Blanda ner hallonen ( låt de gärna gå sönder lite). Klicka ut smeten i formar, grädda i 200* mitt i ugnen ca 15 min beroende på storlek. Större muffins behöver lite längre tid, mindre kortare tid.
Gott med hallonmuffins 😀
Ja det var riktigt gott;)
Ser jättegoda ut!
Tack!
va gott 😀
Ja det var smarrigt;)
Låter riktigt,riktigt gottit ♡ …
/Kram fina du!
Gulle. Tack! Och stor kram tillbaka!
Det låter riktigt gott! Kram
Ser gott ut Glutenfritt mår alla bra av att äta och vitt socker ska definitivt bort, såg sockerfilmen på SvT Play och den var skrämmande.. Själv slutade jag med gluten för 3 år sedan efter att ha läst in mig på att maten var svaret för just mina 2 långvariga sjukdomar. Kan tipsa om dessa böcker som hjälpte mig väldigt bra och som kanske kan vara av nytta för andra också. http://www.bokmagasinet.se
ser jättegott ut