Påsken närmar sig med stormsteg.

Förra året gjorde jag fyllda kinderägg och det kommer jag garanterat göra igen. Passar utmärkt till påskimiddagarna.

 

Fyllda kinderägg med vit chokladmousse 
4 kinderägg
1/2 dl vispgrädde
50 g vit choklad
1/2 dl kesella 10%
1 msk aprikoskräm

Skär bort toppen på kinderäggen med en liten kniv. Skär bort så pass mycket att du kan ta plocka ut leksaken (spara den borttagna delen för att kunna göra ett helt glutenfritt alternativ). Ställ chokladäggen i äggkoppar eller något annat som får dem att stå upprätt. Smält den vita chokladen i ett vattenbad. Låt svalna aningen. Vispa grädden men inte för hårt. Rör ner grädde och kesella i den smälta chokladen utan att röra för mycket. För ett helt glutenfritt alternativ: blanda grädden och kesellan tillsammans med överskotten från äggets överdel. Fyll kinderäggen med chokladmoussen med hjälp av en liten sked eller en sprits. Jämna till på toppen. Låt stå i kylskåpet i minst 30 minuter. Ta ut chokladäggen 10 minuter innan servering. Gröp ett litet hål i moussen och häll lite aprikoskräm i varje.

fyllda kinderägg

8 kommentarer till “Fyllda kinderägg till påsk

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *