Här hemma är ju pannkakor och plättar en riktigt favorit hos barnen. Kanske inte så konstigt;) 

Men.

Barnen älskar faktiskt även dessa, betydligt nyttigare, kesoplättar. Så roligt. Och denna gång använde jag mig av kesoprotein så de blev extra proteinrika. 

 

Proteinplättar

Jag använder mig av följande recept till ca 4 stora plättar
1 burk protein keso (250gr)
2 ägg
1 1/2 msk fiberhusk
1 krm ekologiskt vaniljpulver
1/2 krm salt
Kokosolja från Kung Markatta
Honung och jordgubbar till servering.

Mixa samman alla ingredienser till en jämn smet. Häll i lite kokosoljan i stekpannan och stek på medelhög värme tills de fått en fin yta. Vänd dem inte för tidigt utan vänta tills ytan har blivit fast. Servera tillsammans med valfria tillbehör.

 

Så gott!

5 kommentarer till “Proteinplättar

  1. Låter som något som jag skulle gilla, kanske även vår lilla kille… Han ÄLSKAR pannkakor! Gillar dock inte bananpannkakor vilket jag har förstått att så gott som alla andra barn älskar hum..
    Har förresten sett reklam för denna Keso Protein och fattar inte riktigt grejen - ser det som ett stort säljknep, för vanlig keso innehåller ju jättemkt protein, innehåller denna alltså mer protein eller vad är grejen?:) Brukar vara jättesnabb på att testa sådana här nya produkter men den här gången har jag hållit mig än så länge haha!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *