Jag älskar mat som sköter sig själv, speciellt på vardagar. Hittade denna lilla notis i ett nummer av Elle Mat&vin och vi har redan hunnit laga den flera gånger. En riktig favorit här hemma.

  

Använder mig dock av kycklinglårfilé istället eftersom det blir så saftigt.

Kyckling med honungsrostad sötpotatis
600 g kycklinglårfiléer
2 stora sötpotatisar
2 msk olivolja
1 tsk flytande honung
1 tsk torkad timjan
1 tsk torkad rosmarin
flingsalt
4 msk pumpafrön
150g fetaost

Sätt ugnen på 225 grader. Skala och tärna sötpotatisen och lägg den tillsammans med kyckling i en ugnsform. Ringla över olivolja och honung. Strö över de torkade örterna,salt och peppar och rör om väl med händerna. Låt formen stå i ugnen i 10 minuter. Tillsätt pumpafrön, vrid ner värmen till 175 grader och stek i 10 minuter till. Smula över fetaosten och servera genast.

Så gott.

Och barnen älskar kycklingen, behöver nog snart börja använda dubbelsats för kycklingen tar alltid slut i ett nafs!

3 kommentarer till “Kyckling med honungsrostad sötpotatis

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *