Förberedelserna är igång.

I helgen är det nämligen dags för dubbelkalas hemma hos. Vi ska fira Andreas som fyllt år och Alvin som fyller år nästa vecka. Jag har redan fyllt frysen med havrebollar och kanelbullar men nu ligger det även en supergod drömrulltårta och väntar i frysen. Det var faktiskt första gången som jag gjorde en rulltårta. Den blev kanske inte riktigt så fin som orginalet men jag är ändå nöjd. Och så var den faktiskt riktigt god också.

Rekommenderas!

Rulltårta- glutenfri

Drömrulltårta

Receptet hittade jag här.

Drömrulltårta- glutenfri

3 ägg
1,5 dl socker
0,75 dl potatismjöl
2 msk kakao
1 tsk bakpulver

Smörkräm:
100 g smör
2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 äggula

Sätt ugnen på 250 grader. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, siktad kakao och bakpulver. Vänd ner blandningen i smeten. Bred ut smeten på ett bakplåtspapper i en långpanna, 30 x 40 cm. Grädda mitt i ugnen i ca 5 minuter. Stjälp upp kakan på sockrat papper. Dra bort papperet som kakan gräddats på. Låt den kallna. Smörkräm: Rör smör och florsocker poröst till fyllningen. Tillsätt vaniljsocker och rör ner äggula. Bred fyllningen på kakan och rulla ihop den. Låt drömtårtan ligga kallt en stund innan den ska skäras.

 

4 kommentarer till “Drömrulltårta- glutenfri

  1. Pingback: Påskbakelser- Glutenfria | |

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *