Idag vaknar vi inte bara upp till en ledig   långfredag utan även självaste våffeldagen!

Och det ska som sagt firas.

Älskar frasig våfflor!

DSC_0048

Glutenfria våfflor Glutenfria våfflor

Glutenfria våfflor

Frasiga våfflor- glutenfria

Ca 6 stora eller 8 små våfflor

100 g smör
5 dl mjölk
1 tsk bakpulver
240 g (4-4,5 dl) Finax Glutenfri Mjölmix( eller Semper finmix)
0,5 tsk salt
1 tsk socker
Smör till våffeljärnet

Smält smöret och tillsätt mjölken. Låt vätskan svalna till ca 45ºC.
Blanda samman bakpulver och mjölmix. Vispa ner detta i degvätskan.
Tillsätt salt och socker. Rör till en jämn smet som får stå och dra i ca 10 minuter.
Pensla järnet med smält smör och grädda smeten i våffeljärnet tills våfflorna blir gyllenbruna.

7 kommentarer till “Våffeldagen 2016

  1. åhhh det e så gott älskar verkligen våfflor det underskatts ofta .. missade helt att det va våffeldagen hi hi

    fin fortsatt påsk kram

  2. Herregud! Vad gott det ser ut och vara, så länge sedan jag åt våfflor, måste bjuda över vännerna i helgen på detta recept! :) Är det någon smakskillnad på glutenfria och vanliga? Och hur får man dem extra frasiga!?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *