Helgen står som sagt inför dörren så jag tänkte passa på att tipsa om en riktigt goding som jag gärna sätter tänderna i under helgen: Per Morbergs toast skagen, grymt god! Så mycket godare än alla köpevarianter.

Yummie!

( På bilden saknas löjromen men den ska givetvis klickas på också)

Per Morbergs toast skagen (hittade receptet här)

500 g Räkor i Lake
1 dl Gräddfil
1 tsk Konjak
1 krm Salt Fint
1 krm Vitpeppar Malen
4 st Formfranska
2 msk Mat & Bak Smör
3 msk Dill - färsk
50 g Löjrom
1 st Citron
Hemlagad majonäs
2 st Ägg-gulor av Ägg
4 dl Matolja
1 msk Senap Dijon

Börja med att majonnäsen. Alla ingredienser skall ha samma temperatur för att undvika att det skär sig. Blanda äggulor, salt, peppar och senap i en skål. Tillsätt oljan försiktigt, i början bara droppvis, under flitig vispning. Smaka av med salt och peppar. Om den blir för tjock kan man späda med några droppar vatten. Det går även bra att köra alltsammans i en mixer. Skala och blanda räkorna med majonnäsen och gräddfilen i en skål.Tillsätt konjaken, salt och peppar. Rosta eller stek en brödskiva per portion i smör. Blanda ner den hackade dillen i räkröran straxt före serveringen så att den behåller sin spänst. Lägg röran på brödskivorna och toppa med en klick löjrom. Garnera med en citronklyfta och en dillkvist.

4 kommentarer till “Toast Skagen 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *