Jag skrev ju om matkassar för ett par veckor sedan och bestämde mig för att köra igång igen. Det är ju så smidigt och enkelt. Denna gång valde vi Citygross glutenfria matkasse. Hittade ett erbjudande här och anger man rabattkoden KASSE50 fick man dessutom 50kr i rabatt. Eftersom Andreas ändå åker förbi en Citygross butik på vägen hem valde vi dessutom att hämta upp den själv. Så där sparade vi in lite till:)

 

Igår testade vi den första rätten Vietnamesisk färssås med savoykålsallad & nudlar (orginalreceptet finns här) men jag gjorde dock om den något för att jag hade glömt köpa hem några av skafferivarorna( som man skulle haft hemma).

Men det blev hur bra som helst ändå. Supergott! Båda barnen åt rent på tallrikarna, trots att de först rynkade lite på näsan eftersom de trodde att det skulle bli vanlig spagetti med köttfärsås:)

Denna rätt kommer jag garanterat göra igen. Ser framemot att testa resterande recept.

Vietnamesisk färssås med savoykålsallad & nudlar

1 pkt risnudlar

1 gul lök
1 klyfta vitlök
2 tsk raps/matolja
600 g blandfärs
3 msk chilisås
2 krm paprikapulver
2 krm torkad ingefära
2 msk glutenfri soja
1-2 dl vatten

Sallad:
200 g morot
300 g savoykål
smör till stekning
2 krm flingsalt
2 krm grovmalen svartpeppar

Koka nudlar enligt anvisningarna på paketet. Skala och hacka löken och vitlöken fint. Hetta upp olja i en stekpanna. Stek löken och färsen tills den har fått fin färg. Krydda med chilisås,paprikapulver ingefära och soja. Stek i ca 1 min till och häll sedan på vatten och sjud i ca 10 min. Skala och strimla morötterna fint. Strimla savoykålen. Hetta upp en stekpanna med en klick smör. Stek morötter och savoykål snabbt. Krydda med salt och peppar. Servera och njut!

*innehåller affiliatelänkar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *