Alltså hur gott låter inte detta: Mojito på pinne? Eller mojitoglass som man egentligen kanske ska säga. Hur som helst tycker jag att det både ser och låter riktigt gott. Detta ska jag definitivt testa i sommar!

Både recept och bilder kommer från Room of Karma!

Recept för 6 st Mojitoglassar

1,7 dl vatten
1,1 dl Socker
1,7 dl limejuice (färskpressad lime)
1,6 dl sodavatten
1 dl färsk mynta
3 msk ljus rom
Några limeskivor för garnering

Blanda vatten och socker i en kastrull och låt koka ihop tills sockret är helt upplöst (låt svalna). Häll över sockerlagen i en blender. Tillsätt rom, myntablad, sodavatten och limejuice. Häll blandningen i glassformar och lägg en limeskiva i varje behållare. Frys i minst 8 timmar eller tills glassen är helt fryst.


Mums!

4 kommentarer till “Mojito på pinne!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *