Måndag och solen skiner. Vilken härlig start på veckan!

Men nu till något helt annat.

Det känns som att jag bara ser recept med rabarber just nu ( men det kanske är rabarbertider nu?! ) så jag tänkte passa på att tipsa om mitt favoritrecept med rabarber:

En riktigt knäckig rabarberpaj, givetvis glutenfri!

Jag odlar inga egna rabarber men jag brukar ha snälla föräldrar som skänker ett gäng till mig varje år så jag kan baka lite:)

Älskar kombon av det syrliga och det söta. Denna måste ni bara testa.

140608 116

Rabarberpaj-glutenfri
Knäckig rabarberpaj- glutenfri

500 g rabarber
2 dl havregryn (Sempers glutenfria)
2 dl socker
2 dl vetemjöl ( Sempers Finmix)
1/2 tsk bakpulver
1 krm ekologiskt vaniljpulver
100g smör
1/2 dl ljus sirap
1/2 dl grädde

Smör till formen
Sätt ugnen på 200grader. Rensa alla rabarber och skär de i små bitar. Lägg sedan ner de i en smord form. Blanda alla torra ingredienser. Smält smöret i en kastrull, tillsätt sirap och grädde. Blanda sedan samman med de torra ingredienserna. Häll ut blandningen( ganska lös) över rabarbern. Grädda pajen i mitten av ugnen i ca 30 minuter eller tills man ser en knäckig yta. Låt den svalna lite innan servering och servera den sedan tillsammans med vaniljsås alternativt vaniljglass.
Mums!

En kommentar till “Knäckig rabarberpaj- glutenfri

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *