Igårkväll var jag väldigt produktiv efter jobbet. Förutom att kolla in fotbollen( såklart! ) hann jag med massor med annat också. Bla så slängde jag ihop ett av mina favoritbröd: Kesobröd! Ett riktigt enkelt, saftigt och otroligt gott bröd.

Orginalreceptet kommer från duktiga 56kilo!

kesobröd

Kesobröd
Mixa:
250 gram keso
6 ägg

Rör ihop:
2 msk fiberhusk
5 tsk bakpulver
3 msk kokosmjöl
1,5 dl mandelmjöl
1,25 dl kruskakli/fibrex
1/2 dl chiafrön
1 dl blandade hackade nötter (jag använde mandel och solroskärnor)
2 msk deodoriserat kokosfett ( jag använde vanlig rapsolja)
lite salt

Blanda ihop allt och häll i smord form. Strö lite solrosfrön eller andra frön ovanpå. Grädda i 200 grader i ca 20 minuter.

Går utmärkt att frysa!

2 kommentarer till “Saftigt kesobröd-glutenfritt

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *