Med tanke på att det är semestertider för många och därmed en anledning att bjuda på fika kanske uppstår lite oftare tänkte jag tipsa om denna supergoda frusna cheesecaken. Perfekt nu när det är varmt och skönt ute!

Går utmärkt att förbereda på morgon alt kvällen innan så man slipper stress och fix när gästerna är på plats.

Frusen cheesecake

Frusen cheesecake-glutenfri

3 st ägg
2 dl socker
2 1/2 dl grädde
1 pkt Philadelphia ost
1 msk vaniljsocker
1 krm salt
8 digestivekex- glutenfria

( ev 1 citron, valfri frukt/sylt)

Dela upp ägggulorna och vitorna i två olika skålar. Vispa sedan äggulorna tillsammans med sockret poröst. Äggvitorna i den andra bunken ska sedan vispas hårt. Vispa grädden hårt och blanda med Philadelphiaosten, vaniljsockret och saltet. Blanda samman allt till en jämn smet. Cheesecaken kan serveras som den är eller med olika smaksättningar.

Smaksättning alt. 1: Riv ner citronskal och pressa lite citronsaft i smeten
Smaksättning alt. 2. Ringla lite sylt i smeten
Smaksättning 3. Häll ner färska bär i smeten.

Krossa digestivekexen. Sen brukar jag variera mig med att ha kexen över eller under. Ibland tycker jag att det är lite fint att ha kexen på toppen men det är lite smidigare att kanske ha de i botten. Häll ner smeten i en form med avtagbara kanter, på eller över de krossade digestivekexen. Ställ sedan in cheesecaken i frysen i ca 5 timmar. Låt stå framme en stund innan servering så att den inte är stenhård men inte alltför länge så att den inte smälter:) Toppa gärna med lite frukt.

4 kommentarer till “Frusen jordgubbscheesecake- glutenfri

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *