Häromkvällen hoppade jag i stövlarna och gick ut i skogen och plockade lite blåbär. Tycker att det är så otroligt lyxigt att kunna gå ut i skogen utanför huset och plocka blåbär när man känner för´t.

Ä.l.s.k.a.r blåbär!

Så.

Efter att jag hade plockat ihop 2 dl började jag googla recept och fastnade direkt för ett hos Fredriks Fika/Hembakat. Fastande för just dessa eftersom de var både gluten- och sockerfria! Att kunna fika med gott samvete känns ofta lite bättre:)

Jag justerade dock receptet lite och använde det som fanns hemma…

Blåbär och kardemummamuffins- glutenfria

2 små mogna bananer
4 st ägg
1 msk smält kokosolja
3 dl mandelmjöl
1 dl kokosmjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk malen kardemumma
2 dl blåbär

 Sätt ugnen på 175 grader. Mosa bananen och blanda med äggen och kokosoljan. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i äggblandningen. Avsluta med att vända ner blåbären. Fördela smeten i muffinsformarna och baka mitt i ugnen ca 25 minuter tills de inte är kladdiga i mitten. (TIPS: Sista minuterna, dra på grill i ugnen så får du en fin färg på muffinsen!)

4 kommentarer till “Blåbär och kardemummamuffins- glutenfria

  1. Hittade hit via Facebookgruppen ”vi med celiaki”. Gjorde dessa muffins och älskar dem! Så perfekta att ta fram till kvällsfikat eller melliset! 👌

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *