Häromkvällen hoppade jag i stövlarna och gick ut i skogen och plockade lite blåbär. Tycker att det är så otroligt lyxigt att kunna gå ut i skogen utanför huset och plocka blåbär när man känner för´t.
Ä.l.s.k.a.r blåbär!
Så.
Efter att jag hade plockat ihop 2 dl började jag googla recept och fastnade direkt för ett hos Fredriks Fika/Hembakat. Fastande för just dessa eftersom de var både gluten- och sockerfria! Att kunna fika med gott samvete känns ofta lite bättre:)
Jag justerade dock receptet lite och använde det som fanns hemma…
Blåbär och kardemummamuffins- glutenfria
2 små mogna bananer
4 st ägg
1 msk smält kokosolja
3 dl mandelmjöl
1 dl kokosmjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk malen kardemumma
2 dl blåbär
Sätt ugnen på 175 grader. Mosa bananen och blanda med äggen och kokosoljan. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i äggblandningen. Avsluta med att vända ner blåbären. Fördela smeten i muffinsformarna och baka mitt i ugnen ca 25 minuter tills de inte är kladdiga i mitten. (TIPS: Sista minuterna, dra på grill i ugnen så får du en fin färg på muffinsen!)
Men så Mumsigt!! Älskar när man kan äta av vad moder jord skapar!
Sååå gottit 🙂
Tack för ännu ett gorecept!
/Kram
Åh jag älskar att plocka blåbär och det är verkligen lyxigt att ha skogen så nära 😀 Kram
Hittade hit via Facebookgruppen ”vi med celiaki”. Gjorde dessa muffins och älskar dem! Så perfekta att ta fram till kvällsfikat eller melliset! 👌