Så.

Nu kan även jag fira att semestern har börjat på riktigt. Och nu är dessutom mina älskade små söner hemma igen efter fem dagar på landet. Herregud vad jag har saknat mina små glädjespridare som får mitt hjärta att slå volter. Nu är äntligen ordningen återställd.

Jag ser verkligen framemot denna sommar och allt vad den kommer ha att erbjuda. Ska göra allt för att njuta av varje dag och verkligen utnyttja den till fullo. Inte spendera tid och energi på sånt som egentligen inte betyder något. Med andra ord ska jag försöka lägga undan telefonen mer och inte hålla mig lika uppdaterad på sociala medier.

Men jag tänker inte lägga av helt. Jag får fortfarande så otroligt mycket inspiration från alla social medier så jag vill inte stänga av helt. Bara dra ner lite på antal minuter online:)

Och på tal om inspiration.

Kladdkaka är verkligen en kaka som alltid funkar, både hos stora som små. Och det roliga är ju att man faktiskt kan göra så många olika varianter också. Hos Mytaste( som jag ser att många av Mona läsare använder)  finns det hur många recept som helst när man söker efter ordet kladdkaka. Men här kommer ett tips på en riktigt kladdiga och god glutenfri kladdkaka….

Kladdig kladdkaka med jordgubbar- glutenfri

150g smör
4 dl socker
2 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
1 1/2 krm salt
4 ägg
1/2 dl mjölk
2 1/2 dl glutenfri mjlölmix( jag använde Lailas blå)

Sätt ugnen på ca 190°C. Smält smör och låt svalna. Rör hastigt ner socker, kakao, vaniljsocker, salt och ägg, ett åt gången. Tillsätt mjölmix och mjölk och rör hastigt till en slät smet. Häll smeten i en smord form (22 cm diameter). Grädda i mitten av ugnen 20-30 minuter. Låt kallna. Kakan sätter sig och blir fastare när den kallnar. Ät som den är eller dekorera med lättvispad grädde och jordgubbar som jag gjorde.

Mums!

3 kommentarer till “Semester och kladdig kladdkaka

  1. Förstår att di saknad dina kills 🙂
    Mummsigt det ser ut med kladdig kladdiskaka me´ Jordgubbs!

    /Kram finaste & ha en skön fortsatt eftm i solen!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *