Idag hoppade hela familjen i stövlarna och begav oss till en närliggande skog för lite svampplockning. Det blev inte så mycket svamp men desto mer blåbär!

Men väl hemma passade vi på att även kolla i skogen utanför huset och… jackpot! Här fanns det kantareller. Inte så värst många men iallafall mer än vad vi hittade i den stora skogen.

 Så nu är svamparna förvällda och redo för att ätas vid senare tillfälle. Är så grymt sugen på att göra pizzan som vi åt flera gånget förra året( recept från Ica).

Så löjligt gott. Detta måste ni bara testa!

Kantarellpizza

Kantarellpizza med getost

400 g färska kantareller
2 msk smör
1 krm salt
1/2 krm peppar
1 rulle färdig pizzadeg (230 g)
2dl crème fraiche
300g smulad getost av chèvretyp
2msk pesto (jag använde pestovinegrette)
örter till garnering, t ex körvel (jag anväde persilija)

Sätt ugnen 225°C. Fräs kantarellerna i smöret ca 5 minuter. Krydda med salt och peppar. Rulla ut pizzadegen på ett bakplåtspapper. Bred på crème fraichen. Strö över kantarellerna och fördela osten över. Grädda i mitten av ugnen tills pizzan är gyllene, ca 15 minuter. Ringla över peston och strö över örter.

En kommentar till “Svamplycka och kantarellpizza

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *