Söndag = slappardag!

Trots att vi har semester och kan slappa varje dag så är det något visst med söndagar ändå. Ett märkligt, men skönt, lugn infaller sig alltid.

Så idag får killarna bestämma agendan. Själv funderar jag på att slänga ihop lite goda hallonmufffins till fikat. Eller så kanske jag byter ut hallonen till blåbär. Hur som helst är detta recept riktigt bra när man ska baka glutenfria muffins!

Orginalreceptet hittade här.

Grundrecept ljusa muffins, ca 12 normalstora
125 gr smör
2 dl socker
2 ägg
4 dl finax mjölmix, det orange paketet (funkar även med annan glutenfri mjölmix, som t ex sempers mix eller lailas. Använder du sempers mix minska mängden bakpulver något)
2 tsk bakpulver
2 tsk vanliljsocker
1½ dl mjölk eller yoghurt
Hallon ( eller andra bär)

Vispa smör och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget och vispa mellan. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten växelvis med mjölken/yoghurt. Blanda ner hallonen ( låt de gärna gå sönder lite). Klicka ut smeten i formar, grädda i 200* mitt i ugnen ca 15 min beroende på storlek. Större muffins behöver lite längre tid, mindre kortare tid.

En kommentar till “Glutenfria hallonmuffins

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *