Dagens tips!

Jag har ju tidigare skrivit om att jag är helt såld på ljudböcker och nu har jag precis lyssnat klart på en otroligt gripande självbiografi av Elaine Eksvärd! Att det finns barn där ute som blir sexuellt utnyttjade är så skrämmande och fruktansvärt på alla sätt och vis. Saknar ord!

En viktig bok som alla borde läsa!

När Elaine blir mamma kastas hon tillbaka till sin egen uppväxt och inser hur mycket den fortfarande påverkar henne. Hennes liv har formats av de regelbundna sexuella övergrepp som hon utsattes för av den som borde ha stått för tryggheten – hennes egen pappa. Nu vill hon dela med sig av sin historia för att göra skillnad. Hon tänker inte längre vara tyst. När omgivningen blundar och fingeravtrycken är osynliga kämpar Elaine för rätten att berätta. Hon är trött på att barnen offras för vuxnas heder och anseende. Offren brottas med känslor av skuld och skam fast de inte gjort något fel. Vi får följa med tillbaka till det tidiga 1980-talet i Stockholms förorter då Elaines föräldrar separerade. Det är ett starkt försvarstal för barnet, en modig och självutlämnande berättelse som visar att det går att komma ut på andra sidan.

Har ni fortfarande inte provat på Storytel (adlink) kan jag verkligen rekommendera att starta igång en provperiod nu.

En kommentar till “Medan han lever

  1. Det är fruktansvärt, och det sker närmare än vad man tror. Jag kan inte förstå hur man göra så mot sitt eget kött och blod, eller mot någon över huvudtaget. Blir så arg. Elaine Eksvärd är stark!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *