Idag var det ingen vanlig onsdag. Idag var det nämligen dags för mina små älsklingar att återgå till vardagen. 

Sommarlovet är numera officiellt slut

Men det var inga sura miner för det, tror båda killarna har längtat lite efter alla sina kompisar. 

Tänkte försöka hinna med att ordna något gott till kvällsfika för att fira lite ikväll. Kollade igenom mina recept här på bloggen och hittade en favorit från förra sommaren som jag kommer ihåg att killarna gillade väldigt mycket. 

Receptet hittade jag här.

Glutenfria chokladrutor

Ca 30 st

4 ägg
3 dl strösocker
150 g smör, smält
1 ½ dl mjölk
2 tsk vaniljsocker
¾ dl kakao
2 ½ tsk bakpulver
1 tsk fiberhusk
4 ½ dl glutenfri mjölmix

Glasyr
1 msk vaniljsocker
4 1/2 dl florsocker
75 g smör, smält
2–3 msk vatten 

Garnering
chokladströssel alt. kokos

Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och strösocker poröst i en bunke. Blanda smör och mjölk och rör ner det i äggsmeten.Rör ihop vaniljsocker, kakao, bakpulver, fiberhusk och mjölmix. Blanda ner det i smeten och rör om till en slät smet.Bred ut smeten i en lång-panna, ca 27 x 32 cm, klädd med bakplåtspapper. Grädda kakan mitt i ugnen i 20–23 min. Låt den kallna.

Glasyr: Blanda ihop alla ingredienserna. Anpassa mängden vatten så att konsistensen blir bredbar. Bred ut glasyren över kakan och strö över strössel/kokos. Skär kakan i rutor när glasyren har stelnat.

En kommentar till “Glutenfria chokladrutor

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *