Hemma hos mina föräldrar står ett stort, ståtligt plommonträd. Och nu är det fullt av lila små söta plommon som bara väntar på att bli plockade. 

Så när jag var där sist passade jag på att ta med mig en påse hem. Det är bara Alvin och jag som gillar att äta plommon så jag kokade lite marmelad på resten. Det minns jag såväl att min kära mamma också gjorde när jag var liten.

Jag valde dock att både skala och mosa mina plommon så att den skulle bli så len som möjligt. Allt för att passa pojkarna. Och det gick hem! I alla fall hos Alvin som vågade testa.

 

Plommonmarmelad- utan bitar

600 gr urkärnade plommon
2,5 dl syltsocker
1 tsk vaniljsocker
1 citron ( både saft och rivet skal)

Skala och mosa plommonen ( behövs ej men om man vill ha en så len som möjligt är detta att föredra). Blanda plommonen med resterande ingredienser och låt koka upp under omrörning. Koka kraftigt i ca 10-15 min. Häll upp i en varm, rengjord burk. Förslut direkt och förvara mörkt och svalt.

  

Mums!

En kommentar till “Plommonmarmelad

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *