Skogen är fortfarande full av blåbär men nu börjar man tyvärr se att några börjar torka. Så jag måste ge mig ut ikväll och ta vara på de blåbär som finns kvar.

I vår frys hade vi dock ett gäng köpeblåbär så jag passade på att baka lite förra vecka för göra plats för våra egenplockade istället.

Det blev glutenfria hastbullar med blåbär. Fick höga betyg av pojkarna så dessa kommer jag göra om. Tyvärr fick vi med lite ”blåbärsaft” och mosade bär så bullarna fick en mindre smickrande färg( grön/lila/blå), så nästa gång ska vi försöka att använda färska bär istället.

Originalreceptet hittade jag här.

Glutenfria hastbullar med blåbär (12 st)

3 1/2 dl glutenfri mjölmix
1 dl strösocker
2 tsk fiberhusk
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 tsk stött kardemumma
1 nypa salt
75 g smör ( alt. smält smör)
1 ägg
1 1/2 dl mjölk
2 dl blåbär- gärna färska
Pärlsocker till garnering

Blanda ihop de torra ingredienserna i en bunke. Finfördela smöret i blandningen alt. smält smöret och låt det svalna och blanda sedan ner smöret i blandningen( jag gjorde det för att jag tycker att det är lättare). Tillsätt ägg och mjölk och rör snabbt ihop till en jämn smet. Blanda ner blåbären och fördela smeten i bullformar, gärna i en muffinsplåt. Strö över pärlsocker. Grädda bullarna i mitten av ugnen i 225 grader i ca 10-12 minuter.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *