Så var det måndag igen. Tänkte starta denna måndag med att tipsa om något riktigt gott och ganska så nyttigt!

Jag blev ju som sagt väldigt sugen på att testa chokladfudgen som Leila gjorde i sitt program( recept här). 

Och wow! Hur gott som helst! Denna fudge ska jag göra om igen. 

Mina blev dock inte lika fina så lånar bilden på Leilas istället.

Foto: Stephanie Bjelkstam

Hittade en bra beskrivning på hur man skållar mandeln här.

Leilas Chokladkolafudge
150 g skållad sötmandel
0,5 tsk flingsalt
0,5 dl kokosolja
1 nypa vaniljpulver
0,75 dl lönnsirap ( jag använde agavesirap)
0,75 dl kakao av god kvalitet ( ex Kung Markattas)
ev mörk choklad, smält

Mixa mandeln i en matberedare tills det blir ett pulver. Tillsätt flingsalt och kokosolja och mixa slätt. Addera vaniljpulver, lönnsirap och kakao och mixa hastigt tills det går ihop till en slät massa. Platta ut massan på en liten plåt eller bricka med bakplåtspapper. Kyl tills det stelnat. Ta ut och skär till rektangulära bitar i önskad storlek. Bred ev smält, mörk choklad över. Förvara i kylen.

2 kommentarer till “Leilas Chokladkolafudge

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *