Julkalender 2016

Nu är det bara några timmar kvar innan årets julkalender startar här på bloggen!

Nedan ser ni alla sponsorer.

julkalender-2016

Det kommer vara 12 tävlingsmöjligheter. En varannan dag, med start 1:a december och den sista avslutas på självaste julafton.

Ska bli så roligt att få tävla ut så fina vinster, detta får ni bara inte missa!


0

Sponsrad Video: Finns det några snälla barn här?

Den här veckan har ICA tillägnat sin reklam till något som verkligen berör.

Nämligen stiftelsen Childhood som bildades 1999 av Drottning Silvia.

Childhood arbetar för allas rätt till en barndom, både i Sverige och i världen. Där det inte finns några snälla vuxna, vill Childhood finnas!

Det gör så ont i hjärtat när jag tänker på att det finns så många barn runomkring i vårt avlånga land ( och även utanför Sveriges gränser såklart) som utsätts för övergrepp eller exploatering.

 F.r.u.k.t.a.n.s.v.ä.r.t!

Jag skulle vilja bjuda in alla hem till oss och ge alla barn en stor kram, värme och kärlek. Men det går ju inte. Men vi kan alla göra något!

Det vi kan göra för hjälpa Childhood i deras viktiga arbeta är b.l.a att köpa utvalda varor hos ICA. I år kommer man kunna välja mellan olika varor som saffran, plommontomater, morötter eller kyckling. Saker som det går åt mycket av hemma så det kan bli en liten slant!

Något annat vi också kan göra, som jag ska göra så fort jag har publicerat detta inlägg, är att posta en bild på mitt senaste saffransbak med hashtaggen #merdegtillungarna. Då skänker ICA 25kr till Childhood för varje bild som publiceras (upp till 50.000 kronor)

Om du klickar på videon så kan du även läsa mer om hur du skänker din bonuscheck från ICA till Childhood.

document.write('');

Jag vill såklart hjälpa Childhood i kampen för att alla barn ska få en trygg och kärleksfull barndom. Så snälla gör det du med!

Detta är ett sponsrat inlägg.


0

Saftiga lussekatter- glutenfria

För några veckor sedan tipsade jag om ett recept på glutenfria lussekatter men det tål att upprepas. Jag ser nämligen att många letar efter "det bästa receptet på glutenfria lussekatter" och ni kan sluta leta nu.

För här är det.

Jag hittade själv detta recpet via sociala medier, så jag vet tyvärr inte vem som har "kommit på" receptet från början". Jag gjorde dock små ändringar, bla så tillsatte jag kardemumma. Jag älskar kombon av bullar och kardemumma! Ett annat knep som jag gjorde för att degen skulle jäsa lite bättre ( vid båda tillfällena) var att ställa in degen i en ljummen ugn ( hade den på ca 50 grader). Det är ju inte så lätt att baka bullar när dörren står öppen stup i kvarten för att barnen springer in och ut!

Detta recept är helt klart mitt nya favoritrecept! Väldigt smidig och enkel deg att hantera (behöver inte alls spritsas ut som många har gjort med andra recept).

Smakar även precis som vanliga, icke glutenfria lussekatter.

I helgen ska jag göra degen igen men då ska det nog fyllda bullar istället.

 

Glutenfria lussekatter ca 16-18st

100 gr smör 2 dl mjölk 1 pkt jäst för söta degar 2 tsk Fiberhusk 1 dl kesella ( alt creme fraiche) 1 dl socker 1 st ägg 1 pkt saffran (mortla gärna med lite socker) 1 krm salt 1 krm kardemumma (kan uteslutas) 1 pkt, 500gr sempers glutenfria lågproteinmix, Spara ca 1/2 dl till utbakning

Dekoration: Ägg Pärlsocker Russin

Smält smör och tillsätt mjölken, värm till 37 grader. Smula jästen i en bunke,häll över vätskan och tillsätt fiberhusken. Låt svälla ca 10 min. Tillsätt ägg,kesella,saffran,socker,kardemumma och salt. Arbeta in mixen (men lämna kvar ca 1/2dl)  ordentligt,jag körde den i assistenten ca 5 minuter. Låt jäsa övertäckt i ca 30 min. Fördela degen önskad storlek och snurra ihop till lussekatter. Låt jäsa i ca 30 min. Pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker alt dekorera med russin. Grädda mitt i ugnen i 250 grader, i ca 5-7 minuter.

glutenfria lussekatter

Mums!


1

DBKD kruka och julkänslorna börjar komma

Imorgon är det alltså den första december.

Nu är det alltså äntligen dags att sitta bänkade tillsammans framför julkalendern (hoppas att den är bra i år!) och jag försöker ta in att det bara är 23 dagar kvar till julafton.

Tiden går så fort att den nästan springer.

Galet!

Hemmet börjar fyllas med julblommor ( älskar´t!) och jag måste bara tipsa om min senaste kruka som jag köpte nyligen. Min lilla rumsgran ( som tyvärr inte ville ha ett ljus brinnande i närheten såg jag sen på bilderna?!) passade perfekt i krukan.

 

   DBKD kruka DBKD kruka DBKD kruka

Min DBKD-kruka är i stl S och finns bla att köpa här (adlink).

Och som rubrken lyder, julkänslorna börjar faktiskt komma nu! Snön ligger vit på marken, ljusstakarna strålar så vackert i alla fönster och skafferiet börjar fyllas på med diverse godsaker.

Pepparkaksmuffins-glutenfria

Som jag nämt tidigare bakade vi en del i helgen. Bland annat dessa söta små pepparkaksmuffins

Supergoda!

Vill man hellre använda smeten och göra en mjuk pepparkaka i en avlång eller rund form ska man bara göra detta annorlunda:

-smöra och bröa en form

-grädda lite längre, ca 40 minuter ( istället för 20-25 min).

Pepparkaksmuffins

Pepparkaksmuffins-glutenfria

100g smör 2 ägg 2,5 dl socker 1,5 dl fil 3 dl gf mjölmix ( jag använde Lailas blå) 1 tsk vaniljsocker 1 tsk bakpulver 4 tsk pepparkakskrydda 1/2 dl lingonsylt

lite florsocker för dekoration

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt svalna något. Vispa ägg och socker poröst. Rör ner resterande ingredienser och det smälta smöret. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 20-25 minuter.

pepparkaksmuffins

Mums!


2