Skärtorsdag idag och om ett par timmar kan jag också checka ut och fira påsklov jag med!
Jag har ju kört lite påsktema här på bloggen så jag fortsätter lite till!  Jag har gjort dessa små godigar flera år i rad nu och de kommer garanterat att göras i år igen;

Fyllda kinderägg!

 Jag har gjort dessa små godingar flera år i rad nu och jag kommer ganaranterat göra de i år igen.


Fyllda kinderägg med vit chokladmousse
4 kinderägg
1/2 dl vispgrädde
50 g vit choklad (Odense vit är ex glutenfri)
1/2 dl kesella 10%
1 msk aprikoskräm alt. lemoncurd

Skär bort toppen på kinderäggen med en liten kniv. Skär bort så pass mycket att du kan ta plocka ut leksaken. Ställ chokladäggen i äggkoppar eller något annat som får dem att stå upprätt. Smält den vita chokladen i ett vattenbad. Låt svalna aningen. Vispa grädden men inte för hårt. Rör ner grädde och kesella i den smälta chokladen utan att röra för mycket. Fyll kinderäggen med chokladmoussen med hjälp av en liten sked eller en sprits. Jämna till på toppen. Låt stå i kylskåpet i minst 30 minuter. Ta ut chokladäggen 10 minuter innan servering. Gröp ett litet hål i moussen och häll lite aprikoskräm i varje.

fyllda kinderägg

Passar utmärkt till påskimiddagarna!

2 kommentarer till “Påskdessert: fyllda kinderägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *