Som jag skrev i det förra inlägget startade vi dagen med nybakade scones.

 Så löjligt gott! Jag är så glad för att jag har hittat detta recept ( kommer tyvärr inte  ihåg vartifrån) för sconesen blir så otroligt goda. Lite frasiga på utsidan men mjuka och goda innuti. Och smular inte så värst mycket heller som andra scones kan göra.

Glutenfria scones
4 dl Semper mix
2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
50g smör( hårt i små bitar eller flytande)
2 dl filmjölk/yoghurt

Sätt ugnen på 225 grader. Blanda samman alla torra ingredienser. Tillsätt sedan smör och filmjölk/yoghurt. Jag brukar ha lite mjölmix på händerna när jag blandar samman allt( kan vara rätt klibbigt i början) Forma till önskad storlek och nagga med en mjölad gaffel. Grädda sedan i mitten i ca 15 minuter. Låt svalna under duk, det går lättare att skära bröden när de svalnat något.

Mums!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *