Torsdag och idag är det, som jag har skrivit tidigare, en riktigt smarrig temadag:

Chokladbollens dag!

Igår såg jag att Sweet and Simple tipsade om ett recept på kioskbollar så jag passade på att testa receptet igår. 

Och wow! Otroligt goda måste jag säga. Smakar som havrebollarna jag köpte för 3kr på Pressbyrån när jag var liten.

Kioskbollar, havrebollar eller chokladbollar. Kärt barn har många namn. Hur som helst. Testa detta recept! 

 

Glutenfria kioskbollar

6 dl havregryn (glutenfritt havregryn)
2,5 dl strösocker
150 g mjukt smör
1 msk äkta vaniljsocker
1 tsk kakao
1/2 dl kokosflingor
1 dl vispgrädde
1 dl kokos att rulla i

Lägg i alla ingredienser i en bunke och mixa med din mixer tills det blir helt slätt. Rulla i kokos.

En kommentar till “Chokladbollens dag:Glutenfria kioskbollar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *