Äntligen verkar det som att värmen är här för att stanna. Inga mer minusgrader och snö!

Mina fönsterbänkar börjar fyllas med förra årets pelargoner som jag har väckt till liv igen. Samt några nya sticklingar. En av mina favorit när det gäller krukväxter och pelagoner är Mårbackapelagonen, det går ju inte att misslyckas med den! Men nu har den fått lite konkurrens nu av en annan väldoftande liten skönhet:

Doktor Westerlund-hälsoblomman

Tycker att den är riktigt söt och sen luktar den så ljuvligt gott när man gnuggar händerna försiktigt mot bladen. Krukväxten har faktiskt fått sitt namn genom att doktor Westerlund rekommenderade krukväxten som sovrumsblomma på grund av den goda doften som han ansåg vara hälsobringande.

Hoppas att jag kan få denna skönhet att växa och frodas ordentligt här hemma så att den lite större också. Sen återstår det att se om den får stå kvar i sovrummet eller om den flyttas ut eftersom den faktiskt passar i båda miljöerna.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *