Nu när värmen är här vill man, eller i alla fall jag, ha lite lättare maträtter.

En rätt som är lättlagad, fräsch och löjligt god är:

 Lax med parmesanströssel

 

Jag har gjort denna lax flera gånger och den blir lika uppskattad varje gång.

 Receptet hittade jag i för något år sedan i Elle mat&vin.

Lax med parmesanströssel (4pers)
4 laxfiléer
100g brödsmulor, ströbröd eller panko
2 dl hackad basilika
4 msk riven parmesan
2 msk olivolja
flingsalt och svartpeppar

Värm ugnen till 225 grader. Blanda brödsmulor, basilika, parmesan, olivolja, salt och peppar. Vänd laxen i bröd- och ostmixen så att fisken är räckt runt om. Strö över lite extra på toppen. Baka i ugnen i ca 10 minuter och servera med en stor grönsallad.

En kommentar till “Lax med parmesanströssel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *