Ibland har man tur. Gårdagens nationaldagsfirande blev väldigt mysigt. Mycket tack vare det härliga vädret. Det hade nog inte blivit lika roligt om det ösregnade. Som det gjort idag.

Och precis som planerat bakade Alvin. Och Adam med, men med lite hjälp av mig. 

Resultatet; smarriga glutenfria muffins!

Orginalreceptet hittade här.

Grundrecept ljusa muffins, ca 14st normalstora
125 gr smör
2 dl socker
2 ägg
4 dl finax mjölmix, det orange paketet (funkar även med annan glutenfri mjölmix, som t ex sempers mix eller lailas. Använder du sempers mix minska mängden bakpulver något)
2 tsk bakpulver
2 tsk vanliljsocker
1½ dl mjölk eller yoghurt
Rivet skal från 1/2 citron 

Vispa smör och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget och vispa mellan. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten växelvis med mjölken/yoghurt. Riv ner citronskalet. Klicka ut smeten i formar, grädda i 200* mitt i ugnen ca 15 min beroende på storlek. Större muffins behöver lite längre tid, mindre kortare tid.

3 kommentarer till “Sveriges nationaldag och glutenfria muffins

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *