Ny vecka. Och fortfarande semester. Underbart.

Jag och grabbarna har verkligen kommit in i semesterlunket. Vi tar sovmorgon varje dag, startar upp dagen långsamt framför sommarlovsmorgon på TV:n, äter frukost länge och myser omkring tills klockan är 10. Då tar vi tag i dagen på riktigt. Så otroligt skönt.

På tal om frukost.

Den senaste veckan har Adam helst önskat rostat sirapsbröd till frukost.

Tips! Jag brukar ta ut en bit från frysen på kvällen, dela den i två på morgonen och rosta båda skivorna. Blir hur bra som helst. Går även att tina brödet i micron först, dela brödet och rosta delarna precis innan servering.

Glutenfritt sirapsbröd i långpanna (ca 25-30 st)

50 gram jäst
5 dl mjölk
100 gram rumsvarmt smör
1 msk fiberhusk
0,75 tsk salt
4 msk ljus sirap
800-900gr Finax röda mjölmix
(ev smör till pensling)

Smula jästen i en bunke och värm mjölken till 37 grader. Lös upp jästen i mjölken, rör ner fiberhusk och låt den vila i ca 5 minuter. Tillsätt smöret i bitar, salt, sirap och mjölmix. (spara någon deciliter av mjölet till utbakningen).
Arbeta degen med maskin i ca 5 minuter, tills den känns smidig. Låt jäsa under bakduk i ca 35-40 minuter. Sätt ugnen på 225 grader.  Ta upp degen på mjölat bakbord och dela i två delar ( en till varje plåt). Kavla ut varje bit till en rektangel, ca 1,5 cm tjock, och dela den i bitar, storlek går fint att välja själv.
Nagga bitarna, pensla på lite smält smör (frivilligt men jag gillar smaken) och grädda dem mitt i ugnen i ca 7-10 minuter. Låt svalna under bakduk, och njut!

2 kommentarer till “Glutenfritt bröd!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *