Igår, när regnet öste ner utanför fönstret hela morgonen, passade jag på att baka lite. Med tanke på att jag hade ganska ont om tid pga allt vi skulle hinna med resten av dagen så fick det bli något snabbt och enkelt.

Receptet hittade jag här. Och har ni missat Catarinas blogg kan jag verkligen rekommendera er att bläddra igenom några sidor för hos är så otroligt inspirerande. Jag vill typ laga allt!

Kokostoppar med en hint av citron och vanilj

50 g smör, smält
200 g kokosflingor
1 dl strösocker
2 ägg
1/2-1 krm vaniljpulver
lite rivet citronskal (max ett krm)

Sätt ugnen på 165-170 grader varmluft. Smält smöret. Rör ihop ägg och socker i en bunke, tillsätt sedan kokosflingorna. Rör i vaniljpulver, lite rivet citronskal & det smälta smöret i smeten och låt sedan stå 8-10 min för att dra. Forma 11-12 toppar med hjälp av en sked och ställ snyggt på en plåt med bakplåtspaper. Sätt in i ugnen i 15 min tills toppen blir lite gyllene. (Sänk värmen om topparna blir för mörka).Ta ut och låt svalna.

Tips!
Vill man så kan man doppa botten av kokostopparna i smält mörk choklad när dom svalnat helt, för lite extra lyxiga kokostoppar. Men jag lovar er, dom är goda som dom är

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *