Usch, jag har verkligen kommit in i en negativ spiral när det gäller sötsug och träning. Allt pga en envis förkylning som vägrade släppa taget. Men nu, peppar peppar, börjar jag äntligen känna mig helt frisk.

Att komma igång med träningen igen är tyvärr inte det svåraste, utan att få bort sötsuget. Det är verkligen något jag måste kämpa med ordentligt för att få bort.

Jag tror inte på utesluta eller förbjuda socker helt, utan för mig handlar det främst om att hitta en sund nivå på sockerintaget. Det låter kanske som att jag vräker i mig godis varje dag men så inte fallet. Utan det kan bli ett par rutor choklad (Lindt Excellence Caramell Seasalt är favoriten )varje kväll framför tv:n. Jag hade hellre kanske sett att jag bara unnar mig det en eller ett par dagar i vecka.

Och är jag nu sötsugen så måste jag hitta lite goda alternativ för att stilla mitt sötsug.

Min favorit bland sötsaker som varken innehåller mjöl eller raffinerat socker är helt klart Leilas nyttiga chokladfudge.

Så otroligt enkel och god! Måste göra en omgång och ha i kylen pronto.

Har ni andra goda tips och recpet får ni gärna höra av er till mig.

(Leilas originalrecept finns här).

Hittade en bra beskrivning på hur man skållar mandeln här. Jag har även provat att byta ut mot cashewnötter en gång och det funkade jättebra också!

Leilas Chokladkolafudge
150 g skållad sötmandel
0,5 tsk flingsalt
0,5 dl kokosolja
1 nypa vaniljpulver
0,75 dl lönnsirap ( jag använde agavesirap)
0,75 dl kakao av god kvalitet ( ex Kung Markattas)
ev mörk choklad, smält

Mixa mandeln i en matberedare tills det blir ett pulver. Tillsätt flingsalt och kokosolja och mixa slätt. Addera vaniljpulver, lönnsirap och kakao och mixa hastigt tills det går ihop till en slät massa. Platta ut massan på en liten plåt eller bricka med bakplåtspapper. Kyl tills det stelnat. Ta ut och skär till rektangulära bitar i önskad storlek. Bred ev smält, mörk choklad över. Förvara i kylen.

2 kommentarer till “Leilas Chokladkolafudge

  1. Åh så gott det låter, okt har jag tänkt ha en nyttig månad… jag har endel recept i kategorin nyttig kost/träning” om du vill kika där. Kram

  2. Pingback: Chokladens dag, glutenfria recept |

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *