Vet ni vilken temadag det är imorgon?

Chokladmuffinsens dag!

Så, om tiden räcker till ikväll, ska jag försöka baka ett gäng glutenfria muffins med daim. Försvinnande goda och väldigt omtyckta av barnen.

  

Chokladmuffins med daimsmak- glutenfria

Till ca 8 lagomstora muffins. Grunderna till receptet kommer härifrån.

2 ägg
2 dl strösocker
2 msk kakao
3 dl glutenfri mjölmix
1 1/2 tsk bakpulver
1/3 tsk salt
100 g smör
1 dl mjölk
1 Daim, ca 50gram (hackad)

Sätt ugnen på 200 grader.  Välj gärna lite hårdare formar eller använd dubbla så flyter inte muffinsen ut då smeten blir ganska lös. Vispa ägg och socker med en elvisp tills smeten är ljus och pösig. Rör ihop kakaon med mjölmixen, bakpulvret och saltet i en annan skål.  Smält smöret i en skål i mikron. Häll smält smör, mjölken och mjölblandningen i äggsmeten. Rör om tills det är en slät smet utan klumpar. Häll ner den hackade daimen i smeten. Fyll muffinsformarna till hälften med smet. Om du fyller dem till mer än hälften finns det risk att muffinsen rinner över. Grädda muffinsen i mitten av ugnen i ca 15 minuter. Känn efter med en potatissticka om de är färdiga. Jag tycker att de är färdiga när den är lite kladdig men inte degig.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *