Såg att det efterfrågades lite recept via sociala medier på glutenfria kakor så jag tänkte därför bjuda på receptet på några av mina favoriter när det gäller glutenfria kakor:
Glutenfria havrekakor med choklad
Jag hade sparat ner ett recept som jag hittade jag här ( men gjorde några små ändringar).
Glutenfria havrekakor med choklad
100 g smör, rumsvarmt
1 dl farinsocker
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
1 ägg
2 dl havregryn, rent havre
2 dl glutenfri mjölmix (använde finax röda)
100 g chokladknappar eller mörk choklad, hackad
Sätt ugnen på 180 grader. Blanda smör, farinsocker, vaniljsocker, salt och ägg med en elvisp i en skål. Tillsätt havregryn och mjölmix. Rör ihop allt till en deg ( jag använde elvispen även här). Blanda in chokladen i degen. Forma bollar av degen och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Platta till dem lite. Lägg dem inte för tätt för de flyter ut under gräddningen. Grädda kakorna mitt i ugnen i 16–18 min. Låt dem svalna på ett galler.
Sega nutellakakor- Kakorna smakar som en seg kladdkaka, som stått och gottat till sig någon dag. Lite frasiga på kanterna men sega inuti. Recept här.
Kanelbullekakor- Smakar som kanelbullar men betydligt mycket lättare att göra. Recept här.
Daimsnittar- försvinnande goda kakor om man gillar Daim. Recept här.
Hoppas att ni hittade lite inspiration inför kommande baktillfällen.