Förberedelser är A och O här hemma när det är intensiva vardagar med aktiviteter varje kväll. Så i samma veva som jag ändå står och lagar till kvällens middag passar jag på att förbereda morgondagens. För imorgon blir det lasagne och den smakar som bäst om inte allt görs samma dag tycker jag.

Passade nog ”buzzar” jag nu konserverade tomater från Zeta: Finkrossade tomater, Körsbärstomater och Plommontomater − samtliga från soliga Apulien i Italien där några av världens bästa tomater växer.

Otroligt smakrika och goda måste jag säga. Rekommenderas varmt! Sönerna var kanske inte lika förtjusta i att tomaterna syntes i 2/3 burkar men det gick att lösa ganska enkelt genom att klippa söner tomaterna lite fint.

Psst! Vill du veta mer om Buzzador eller få en inbjudan till att vara med, maila mig!

Delar såklart av mig av receptet på hur jag brukar göra min glutenfri lasagne också!

Glutenfri Lasagne

Det är svårt att skriva ner exakt recept på lasagne för jag gör den alltid efter känsla. Ett tips är att gör köttförsåsen tidigare under dagen så att den sätter sig lite i smakerna. Ett annat tips är att jag brukar ha lika stora delar smör som mjöl i min béchamelsås. Sen häller jag på mjölk tills jag fått en lagom konsistens. Så receptet nedan är bara på ett ungefär:)

Köttfärssås
Nötfärs 500g
1 gul lök
1-2 burkar passerade tomater
2 msk kalvbuljong alt fond
1-2 vitlöksklyftor
ev lite svamp
en skvätt soja
kryddor efter smak och tycke

ICA´s glutenfria lasagneplattor( tycker att de är de godaste på marknaden)

Béchamelsås
ca 5 msk smör
ca 5msk glutenfri mjölmix- Finax
6 dl mjölk
ev. kryddor som Oregano eller Basilika

Riven ost

Börja med köttfärssåsen. Stek löken och ta sedan upp den innan det är dags att bryna köttfärsen. När köttfärsen är genomfräst tillsäts passerade tomater, löken, buljong, kryddor och pressad vitlök. Låt allt stå och puttra i ca 20 min.

Gör sedan béchamelsåsen. Börja med att smälta smöret och snabbt tillsätta mjölmixen. Observera att det är viktigt att röra runt i kastrullen hela tiden. Tillsätt sedan mjölken till önskad konsistens och smaksätt sedan såsen efter eget smak och tyckte. Jag brukar använda mig av lite oregano och peppar.

Sätt ugnen på 225gr. Varva sedan såsen, lasagneplattor och köttfärssås i ca 3 lager. Toppa allt med lite riven ost. Grädda i mitten av ugnen i ca 25 minuter. Låt svalna något innan servering. Servera tillsammans med en stor fräsch sallad.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *