Fettisdagen - glutenfria alternativ

Idag är det som sagt fettisdagen! Eller semmeldagen som vi brukar säga.

Så här kommer lite förslag på recept om man vill fira denna dag på ett glutenfritt sätt!

Glutenfri semmelkladdkaka -recept här

Glutenfria semmelmuffins- recept här.

Eller vill du hellre baka baka egna semmelbullar rekommenderar jag grundreceptet till mina bullar - recept här.

Smaklig spis!


2

Sneakers till våren

Inlägget presenteras i samarbete med Ellos och innehåller annonslänkar

Dagens shoppingtips!

Trots att jag firar sportlov och mest vill ha snö så går det inte att låta bli att tänka på att det snart är vår.

Och ett måste till våren är sneakers.

Här är mina favoriter från förra året. Funkar till allt!

Adidas Original Sneakers Stan Smith - direktlänk här.

Erbjudandekod: 355429

300kr* rabatt på hela ordern vid köp för 900:- + fri frakt 

(*fullständiga villkor på hemsidan)


2

Internationella pannkaksdagen

Imorgon har nog de flesta koll på att det är Fettisdagen men det är även den internationella pannkaksdagen. Det kanske inte är något som de flesta känner till.

Jag tänkte därför dela med mig av det godaste ( enligt oss) receptet på glutenfria pannkakor.

Tips! Min pannkakspanna ( annonslänk) som jag är så nöjd med ( visst den är rätt tung men den är ju gjutjärn och pannkakorna bli faktiskt snäppet godare än i en "vanlig") är på kampanj just nu för endast 299kr!

Glutenfria pannkakor ( jag brukar behöva dubbla detta recept)

2 dl mjölmix (brukar använda Sempers fin mix) 1/2-1 tsk salt 1 tsk socker 4-5 st ägg 5 dl mjök ca 1-2 msk flytande margarin/smält smör

Blanda samman mjölmix, salt och socker. Tillsätt mjölken sakta och rör hela tiden för att undvika klumpar. Blanda i äggen, ett i taget och till sist ska smöret hällas i smeten. Grädda på medelhög värme i någon minut på varje sida.


1

Leverans från Mathem och tips på en god friskrätt!

Inlägget är ett reklamsamarbete med mathem.se

Förra veckan fick vi hem en härlig leverans från Mathem. Jag som ändå brukar tycka att det är rätt roligt att handla och planera veckans middagar, måste erkänna att det är väldigt smidigt att unna sig en matkasse lite då och då.

Framför allt med tanke att man får testa fem nya spännande recept.

Vi provade barnkassen som var gluten- och laktosfri och det blev en hit! I alla fall de recept som vi hann testa. Vi mixade nämligen veckans middagar med nya recept från matkassen ( det går ju att frysa in många av varorna)och några snabba vardagsfavoriter som passar bra när det är träningar mm.

Tips! Här går det att hitta samtliga recept från veckornas alla kassar. Perfekt om man vill ha lite inspiration!

En av recepten som fick höga betyg var fiskrätten. Så denna kommer vi garanterat göra om snart igen.

Recept: Mari Bergman

Fisk i mild gräddsås med kokt potatis och ärtor

600 g Koljafile 1 krm Salt Fint 1 krm Svartpeppar Malen 0.5 st Gul lök 0.3 st krukor Timjan - färsk 0.5 msk Olivolja 1 msk Mat & Bak Smör 3 dl Vispgrädde 1 msk Fiskfond Buljong ( Jag använde skaldjursfond) 1 tsk Senap Dijon 1 krm Salt Fint 1 krm Svartpeppar Malen

Tillbehör 700 g Potatis 225 g Gröna Ärtor Frysta

 Skala potatisen och koka mjuk i saltat vatten. Salta och peppra fiskfiléerna lite lätt. Skala och finhacka lök. Repa av timjanblad och hacka ner. Hetta upp olja och smör i en stekpanna och fräs lök och timjan på medelvärme så att löken blir genomskinlig. Lägg ner fisken i pannan och låt den steka på ena sidan ca 1 min. Tillsätt grädde, fiskfond och senap och låt sjuda på svag värme ca 3-4 min tills fisken känns klar. Det får inte koka, då blir fisken torr. Smaka av såsen med salt och peppar och toppa med några timjankvistar.

Värm ärtorna i en kastrull med vatten ca 1 min. Sila av vattnet och lägg upp ärtorna i en skål. Servera fisken med kokt potatis och ärtor.


1

Glutenfritt hamburgerbröd och korvbröd- glutenfria

Vecka 9 = sportlov! 

 En vecka ledigt tillsammans med barnen väntar. Ska bli så mysigt. 

Frysen är laddad med hembakat glutenfritt hamburgerbröd och korvbröd. Provade att baka dessa redan förra helgen och de gjorde succé! Alvin, som brukar vara lite skeptiskt, när vi alla ska äta glutenfritt, gav bröden högsta betyg:

- Godaste hamburgerbröden jag ätit!

Använde samma recept som jag har när jag gör frallorna.

Glutenfritt hamburgerbröd och korvbröd- glutenfria

50g smör 5 dl mjölk 50g jäst 1/2 burk kesella ( funkar även med Creme fraiche) 1,5 msk fiberhusk En skvätt sirap ( jag tog ca 1 msk) En nypa salt( ca  1 kryddmått) 1 ägg sesamfrön ca 500g glutenfritt mjöl ( jag använde sempers mix) + ca 1/2- 1 dl till om degen är alldeles för lös

Smält smöret och häll ner mjölken så att den också värms upp något. Blanda i fiberhusk och låt svälla i ca 10 minuter. Smula ner jästen i en matberedare. Häll på mjölkblandningen, sirap, kesella och salt. Blanda i mjölmixen och kör i matberedaren i ca 5 minuter. Smeten liknar en köttbullesmet ( den ska inte gå att kavla ut eller så). Låt jäsa i ca 30 minuter till dubbel storlek. Kör några varv till med matberedaren. Forma sedan, med hjälp av vattensköjda händer, smeten till runda bullar ( ca 10-12st) alt avlånga bullar som korvbröd. Använd gärna ett bakplåtspapper av silikon men det går även bra med ett vanligt. Jäs igen i ca 15 minuter. Pensla hamburgerbröden med ett uppvispat ägg och strö på lite sesamfrön.

Grädda i 10-12 minuter i 225 grader. Låt svalna under bakduk.


2