Inlägget är ett reklamsamarbete med mathem.se
Förra veckan fick vi hem en härlig leverans från Mathem. Jag som ändå brukar tycka att det är rätt roligt att handla och planera veckans middagar, måste erkänna att det är väldigt smidigt att unna sig en matkasse lite då och då.
Framför allt med tanke att man får testa fem nya spännande recept.
Vi provade barnkassen som var gluten- och laktosfri och det blev en hit! I alla fall de recept som vi hann testa. Vi mixade nämligen veckans middagar med nya recept från matkassen ( det går ju att frysa in många av varorna)och några snabba vardagsfavoriter som passar bra när det är träningar mm.
Tips! Här går det att hitta samtliga recept från veckornas alla kassar. Perfekt om man vill ha lite inspiration!
En av recepten som fick höga betyg var fiskrätten. Så denna kommer vi garanterat göra om snart igen.
Recept: Mari Bergman
Fisk i mild gräddsås med kokt potatis och ärtor
600 g Koljafile
1 krm Salt Fint
1 krm Svartpeppar Malen
0.5 st Gul lök
0.3 st krukor Timjan - färsk
0.5 msk Olivolja
1 msk Mat & Bak Smör
3 dl Vispgrädde
1 msk Fiskfond Buljong ( Jag använde skaldjursfond)
1 tsk Senap Dijon
1 krm Salt Fint
1 krm Svartpeppar Malen
Tillbehör
700 g Potatis
225 g Gröna Ärtor Frysta
Skala potatisen och koka mjuk i saltat vatten. Salta och peppra fiskfiléerna lite lätt. Skala och finhacka lök. Repa av timjanblad och hacka ner. Hetta upp olja och smör i en stekpanna och fräs lök och timjan på medelvärme så att löken blir genomskinlig. Lägg ner fisken i pannan och låt den steka på ena sidan ca 1 min. Tillsätt grädde, fiskfond och senap och låt sjuda på svag värme ca 3-4 min tills fisken känns klar. Det får inte koka, då blir fisken torr. Smaka av såsen med salt och peppar och toppa med några timjankvistar.
Värm ärtorna i en kastrull med vatten ca 1 min. Sila av vattnet och lägg upp ärtorna i en skål. Servera fisken med kokt potatis och ärtor.